Claire Lademacherová a lucemburský princ Félix

Claire Lademacherová a lucemburský princ Félix | foto: Profimedia.cz

Další královská svatba. Lucemburský princ si vezme bohatou dědičku

  • 5
Lucemburský velkovévodský palác chystá další veselku. Po loňské svatbě prince Guillauma se bude ženit jeho bratr Félix. Svou snoubenku Claire Lademacherovou si vezme nejdřív v Německu a pak ve Francii.

Civilní obřad se uskuteční 17. září v německém městečku Königstein, které leží v blízkosti rodného města nevěsty Frankfurtu nad Mohanem. O několik dní později bude náboženský obřad v bazilice v Bormes-les-Mimosas v jižní Francii, nedaleko letního sídla velkovévodské rodiny.

Osmadvacetiletý princ Félix je druhý syn velkovévody Henriho a jeho manželky Marie Teresy. Loni měl velkolepou svatbu jeho bratr princ Guillaume (více zde).

Princové mají ještě mladší sourozence, prince Louise, princeznu Alexandru a prince Sebastiena.

Osmadvacetiletá Claire Lademacherová vyrůstala nedaleko Frankfurtu nad Mohanem a je bohatou dědičkou. Jmění jejího otce Hartmuta Lademachera, který zbohatl díky investicím v softwarovém průmyslu, se odhaduje v přepočtu na 15 a půl miliardy korun.

Brunetka se s princem poznala už během studií na švýcarské internátní škole. Společně strávili také hodně času v Římě, kde nastávající nevěsta končí studium bioetiky.

Královské rodiny na svatbě lucemburského prince Guillaumea (20. října 2012)

Letos chystají svatby také další královské rodiny. Švédská princezna Madeleine si v létě vezme finančníka Christophera O'Neilla a syn monacké princezny Caroline Andrea Casiraghi si vezme Tatianu Santo Domingovou, která mu porodila dítě (více zde).