VIDEO: Fanánek a Bouček si to rozdali v kvízu o Česku, vyhrál moderátor

  • 9
Televize Prima spustí o víkendu zábavnou show Máme rádi Česko. Známé osobnosti v ní budou odpovídat na otázky týkající se naší země. Moderátorem bude Libor Bouček, a tak jsme vyzkoušeli jeho vědomosti. Rozdrtil i kapitána týmu Lou Fanánka Hagena.

Oběma jsme položili sedm středně těžkých otázek týkajících se Česka. Oba věděli hodně, moderátor Libor Bouček ale zodpověděl správně téměř všechno a porazil Fanánka 6:4.

U otázky na nejvýše položenou obec v Česku navíc Bouček zaměnil Kvildu s Přimdou jen proto, že se mu obě jména pravidelně pletou. Mimo záznam se pak chytal za hlavu a omlouval západočechům za svůj přeřek.

Zajímalo nás, kde své znalosti čerpá a jeho odpověď byla víc než překvapivá. Trénuje s Leošem Marešem. Ačkoli se mnohým může zdát, že jsou věční rivalové, Libor s Leošem ve volnu hrají vědomostní kvízy.

Leoš Mareš při moderování cen Anděl zatančil.

Libor Bouček při moderování České Miss zazpíval.

"Vždycky se sejdeme u Leoše doma a hrajeme vědomostní kvíz a nikdo s námi nechce hrát. Ne proto, že jsme nějak prudce inteligentní, ale jsme hrozne rychlí a to, co víme, umíme hrozně rychle vylovit," prozradil Bouček.

Leoš Mareš to podle něj prokáže i v soutěži. Hned v prvním dílu bude totiž v týmu Lou Fanánka Hagena po boku Gábiny Partyšové a Ladislava Vízka soupeřit s týmem Jakuba Prachaře, v němž bude Jiří Mádl, Jitka Čvančarová a Martin Dejdar.

Svého kapitána ale Mareš překvapil víc než svými vědomostmi zpěvem.
"Leoš zabodoval především improvizací, když se přihlásil, že zná text písně a že si ji musí zazpívat, ačkoli to stačilo odříkat. Ale on se vedral nahoru ke kapele a zazpíval poměrně těžkou písničku Severní vítr," řekl Fanánek.

Sám by klidně taky zazpíval. Do soutěže šel ale s podmínkou, že nebude tančit.
"Režisér Michal Čech je můj kamarád, tak jsem mu řekl, že pokud nebudu muset tancovat a hrát, což nejsou mé silné stránky, tak jo. Vědomostní žvanírna mě baví."

Úspěchem show Máme rádi Česko si je jistý i Bouček. "Myslím, že tenhle primárně zábavný formát, odlehčení pro celou rodinu v neděli večer, tu chybí. Poslední dobou televize nutí diváka, aby pořád někoho hledal a zvolil toho nejlepšího, nejoblíbenějšího, aby byl aktivní. Televize trochu rezignovaly na to, že mají diváka především bavit. A tady se navíc dozví něco o své zemi a Fanánek s Prachařem jsou zárukou, že to bude sranda," dodal moderátor.

,