Švédská korunní princezna Victoria s dcerou Estelle a britský princ Charles

Švédská korunní princezna Victoria s dcerou Estelle a britský princ Charles | foto: Koláž iDNES.cz

Královské vánoční pohledy: cukrářka Victoria a vysmátý Charles

  • 14
Před Vánocemi rozesílají pohledy s přáním hezkých svátků také evropské královské dvory. Svými fotografiemi se už stihli pochlubit britský princ Charles s manželkou, ale také následníci trůnu ze Španělska, Švédska a Norska.

Britský princ Charles je na pohledu s manželkou Camillou a oba se evidentně dobře baví. Fotka byla pořízena letos na dostizích v Ascotu.

"Přejeme vám veselé Vánoce a šťastný Nový rok," píše se na vedlejší straně otvíracího pohledu.

Norský královský dvůr pojal kartičku více vánočně. U stromku se sešli král Harald s manželkou Sonjou, korunní princ Haakon s manželkou Mette-Marit. Nechybí ani jejich děti. Budoucí norská královna, nynější princezna Ingrid Alexandra, princ Sverre Magnus a nejstarší syn korunní princezny Marius Borg Hoiby, kterého má z předchozího vztahu.

Španělský korunní princ Felipe a princezna Letizia si pro své vánoční blahopřání vybrali snímek z vídeňské galerie v Uměleckohistorickém muzeu. Spolu s dcerami Sofií a Leonor stojí před obrazem La infanta Margarita od španělského malíře Diega Velázqueze z roku 1654. Hlavní postavou olejomalby je malá princezna Margarita Teresa, Markéta Habsburská. Ta byla španělskou a římskou princeznou a později první manželkou římského císaře, českého a uherského krále Leopolda I.

Švédská korunní princezna Victoria se rozhodla pozdravy pojmout v opravdu vánočním duchu. Na sérii snímků, které zveřejnil královský dvůr, pečou společně s manželem Danielem a malou princeznou Estelle vánoční cukroví. Na zdech i dveřích je vánoční výzdoba a nechybí ani jehličí ve váze.

Které vánoční blahopřání se vám líbí?

celkem hlasů: 1337

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 pátek 27. prosince 2013. Anketa je uzavřena.

Švédská korunní princezna Victoria s rodinou
Švédská korunní princezna Victoria s rodinou 1113
Britský princ Charles s manželkou Camillou
Britský princ Charles s manželkou Camillou 109
Norský korunní princ Haakon s rodinou
Norský korunní princ Haakon s rodinou 66
Španělský korunní princ Felipe s manželkou a dětmi
Španělský korunní princ Felipe s manželkou a dětmi 49

Britská královská rodina