Julia Louis-Dreyfusová (listopad 2023)

Julia Louis-Dreyfusová (listopad 2023) | foto: Profimedia.cz

Jeden den cena Emmy, druhý rakovina. Louis-Dreyfusová popsala boj s nemocí

  • 1
Julia Louis-Dreyfusová (62) je americká herečka a producentka. Čeští diváci ji mohou znát ze seriálů Show Jerryho Seinfelda, Nové trable staré Christine nebo Viceprezident(ka). Za posledně jmenovaný získala cenu Emmy. Den poté se však dozvěděla krutou diagnózu.

Vše začalo den poté, co obdržela svou v pořadí již šestou cenu Emmy, a to právě za hlavní roli v seriálu Viceprezident(ka). Tehdy jí zavolal lékař a sdělil, že má rakovinu prsu.

„Přišlo mi, jako by to bylo napsané. Měla jsem pocit, že je to nějaká příšerně černá komedie, a než jsem se nadála, začala jsem hystericky brečet,“ vzpomíná Louis-Dreyfusová.

Koncem těhotenství mi oznámili, že dítě nepřežije, říká Louis-Dreyfusová

Přirozeně se ihned začala bát o svůj život a změnil se její náhled na lidskou smrtelnost. „Člověk s tímhle prostě nepočítá, pokud jde o něj samého – je to tak trochu lidská arogance. Ale je jasné, že každého to jednou čeká,“ řekla v rozhovoru pro magazín WSJ. „Zjistila jsem, že jsem začala žít vědoměji. Ne že bych na to myslela v jednom kuse, ale prostě se víc soustředím.“

Herečka byla nakonec definitivně prohlášena za vyléčenou v říjnu 2018, kdy měla za sebou dvojitou mastektomii a šest chemoterapií. Pozitivnější náhled na život už jí od té doby zůstal.

„Jsem prostě jen šťastná, že jsem stále tady,“ prohlásila v rozhovoru pro magazín People. „Myslím, že si všechno víc užívám. A nejspíš se teď o to víc snažím, abych si pokud možno nenechala vstoupit do těla žádný stres. A to je oříšek, protože stres zažíváme samozřejmě všichni. Jen jde o to, jaký má vliv,“ vysvětluje.

Nakonec se svěřila, že uvolněnější náhled na život si po své zkušenosti s rakovinou stanovila jako svůj osobní cíl. „Neříkám, že jsem tu rakovinu měla nutně ze stresu, ale ten každopádně člověku nesvědčí a šťastnějším ho taky nedělá,“ uvedla. „Takže se prostě jenom soustředím na to, abych si svůj život užívala co nejvíc.“

Julia Louis-Dreyfusová na předávání cen Emmy v roce 2017:

,