Sourozenci Jiří Vondráček a Helena Vondráčková

Sourozenci Jiří Vondráček a Helena Vondráčková | foto: koláž iDNES.cz

Jiřího Vondráčka obžalovali v kauze spojené s jeho sestrou Helenou

  • 39
Otce Lucie Vondráčkové Jiřího (72) začátkem července obžalovali v kauze kolem aktivisty Jana Šinágla (70). Toho měl hudebník údajně navádět k trestné činnosti. V případě odsouzení mu hrozí až dva roky vězení.

Okresní státní zastupitelství v Kolíně v žalobě uvádí, že se jedná o poškození věřitele. Podle webu Extra.cz, který o kauze informoval, Vondráček údajně navedl svého známého Jana Šinágla, aby formou dobrovolné dražby vyvedl svůj majetek, a zmařil tak odškodnění přibližně 700 tisíc korun své sestře Heleně Vondráčkové za veřejné pomluvy. Další jeho známý Miloš Hora měl pak dražbu realizovat.

Obžalovaných je celkem pět lidí. Státní zástupce zamítl návrh Vondráčka a dalších dvou obžalovaných, aby bylo jejich trestní stíhání zastaveno. Podle soudu k tomu nejsou zákonné důvody a hudebník tak půjde k soudu.

Redakce Revue iDNES.cz Jiřího Vondráčka ve věci kontaktovala, zatím však nereagoval.

Manžel Heleny Vondráčkové Martin Michal pro web Kafe.cz uvedl, že se švagrem nekomunikuje a dokonce ho ani nikdy neviděl. „Vztahy jsou skutečně na bodu mrazu. Ono to ani jinak nejde, když vás a vaši rodinu někdo roky pomlouvá. Přitom jsme mu nikdy přes cestu nezkřížili ani stéblo trávy. Je neuvěřitelné, čeho je člověk schopný vůči vlastní sestře,“ uvedl Martin Michal.

„My jsme byli osloveni policií, která se celou věcí zabývá. Sami jsme v tomto ohledu nepodnikali žádné kroky, protože jsme vůbec nevěděli, že se tihle dva dali dohromady. Musím ale bohužel říct, že to pravděpodobně není jediné vyšetřování, které je čeká, protože toho patrně mají na svědomí ještě více,“ dodal manžel Heleny Vondráčkové.

26. února 2013