Jane Fondová na Oscarech (Los Angeles, 4. března 2018)

Jane Fondová na Oscarech (Los Angeles, 4. března 2018) | foto: Reuters

Rakovinu kůže jsem měla mnohokrát, přišla jsem i o prsa, přiznala Fondová

  • 11
Herečka Jane Fondová (81) prozradila, že v minulosti několikrát bojovala s rakovinou. Kromě nejrůznějších forem rakoviny kůže podstoupila před čtyřmi lety mastektomii. Odstranění prsou maskovala oblečením.

„Rakovinu jsem měla mnohokrát. Milovala jsem opalování. Když mám den volna, často jdu k svému kožnímu lékaři a nechám i odoperovat znaménka,“ řekla herečka magazínu Vogue.

Prozradila také, že její outfit na udílení cen Zlaté glóby v roce 2016, kdy byla nominována na nejlepší herečku ve vedlejší roli za film Mládí, musel zohlednit její zdravotní stav.

„Proč jsem měla při vystoupení z auta ty zvláštní bílé šaty se všemi volánky? Protože jsem byla po mastektomii a musela jsem zamaskovat obvazy,“ uvedla herečka, která předtím v roce 2010 podstoupila lumpektomii, tedy vynětí nádoru z prsu. Podle Fondové je její boj s rakovinou nikdy nekončícím procesem.

Herečka také promluvila o svých dalších zdravotních potížích. Přiznala, že s přibývajícím věkem ji kvůli osteoporóze bolí celé tělo.

„Je to genetické. Můj otec Henry ji měl, i můj bratr Peter. Vaše chrupavka zmizí, a pak je kost na kosti, a to bolí. Žijeme však v době, kdy můžete získat novou,“ uvedla Fondová, která na výměně kolenního kloubu byla před pár lety a nyní ji čeká druhý zákrok.

Jane Fondová se svěřila, že byla v dětství znásilněna (březen, 2017):