Jana Bendiga na Slavících posypali moukou a počastovali rasistickou nadávkou

  • 304
Předávání hudebních cen Český slavík se neobešlo bez skandálu. Na červeném koberci to zpěvák Jan Bendig (29) schytal bílým práškem. Ukázalo se, že někdo z přihlížejících na něj hodil pytlík mouky.

Zpěvák Jan Bendig přišel ve stříbrném modelu připomínajícím brnění. To ho ale neochránilo před útokem neznámého přihlížejícího, který s výkřikem: „cikáne“ vrhl na zpěváka pytlík mouky a okamžitě utekl, jak popsal server Super.cz.

Zvu tě na některý z mých koncertů, vzkazuje Bendig útočníkovi s moukou

Zaskočený Jan Bendig se z nečekaného napadení dokázal vzpamatovat a na červený koberec nastoupila uklízecí četa, aby vše vysála.

Jana Bendiga doprovázel na předávání hudebních cen jeho partner Lukáš Rejmon. Ten řekl serveru Super.cz, že se zpěvák psychicky zhroutil. Musel pak ovšem vystoupit s Monikou Bagárovou, což jako profesionál zvládl i po takovém napadení.

„Je to nechutné, chudák Honza, má úplně zkažený večer,“ řekla Super.cz Markéta Konvičková, která s Bendigem natočila několik duetů jako Uzavírám, Nebe peklo, ráj, Bloudím nebo Toužím.

Bendigův partner Lukáš Rejmon napsal na Facebook, že i tak považují večer za úspěšný, protože se Jan Bendig posunul z loňského jedenáctého místa na osmé. „Hezky krok po kroku. Mám obrovskou radost. K tomu včerejšímu incidentu se vyjádříme později. Ale tu radost z celého roku a z tohoto umístění nám nevezme,“ napsal.

Českého slavíka letos získala zpěvačka Ewa Farna, která si odnesla i Absolutního slavíka. Předčila Lucii Bílou a Monikou Absolonovou. Kapely Mirai a Kryštof nestačily na Kabát. Zpěvákem roku se opět stal Marek Ztracený před Vojtěchem Dykem a Richardem Krajčem. Mezi rapery zaujal Calin. Večerem provedla dvojice Aleš Háma a Ondřej Sokol.