Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Večeře s Keanu Reevesem? Vyšiloval jsem, přiznává italský herec Antinori

  12:30
Do Karlových Varů dorazila i vycházející filmová hvězda Jacopo Olmo Antinori (25) s italským snímkem Vítr vane, kam chce režiséra Marca Righiho. V rozhovoru pro iDNES.cz mladý herec prozradil, jaké to je pracovat na nízkorozpočtovém projektu a čím ho nejvíc Karlovy Vary okouzlily.

Jacopo, vy jste sem dorazil společně s italskou filmovou delegací ke snímku Vítr vane, kam chce. Co je pro vás na Karlových Varech vzrušující?
Rozhodně festival sám o sobě, město je nádherné a tento festival je opravdu vzrušující, rezonuje tady něco ve vzduchu a já jsem velice překvapen, protože abych byl upřímný, karlovarský festival není v Itálii tak proslavený. Inklinujeme svou pozornost spíše k benátskému nebo berlínskému festivalu. Až teď skutečně poznávám, jak skvělé místo festival v Karlových Varech je. Určitě bych se sem rád podíval ještě jednou a budu o něm všem vyprávět, jaké krásné filmy jsou sem vybírány a že bychom tu jako Italové měli rozhodně více působit.

Na setkání s italskou filmovou delegací jste mi říkal, že film je nízkorozpočtový. Jakou zkušeností to pro vás je?
V některých ohledech to určitě je složité, protože méně vždy znamená méně. Práce na projektu s nízkým rozpočtem vám ale dá hodně příležitostí udělat si pouto se štábem a se všemi kreativními lidmi na setu mnohem více, protože je tu méně bariér mezi všemi odděleními a máte pocit, že děláte společně na stejné věci. Když pracujete při vyšších rozpočtech, cítíte se někdy jako při práci v továrně, kde si každý dělá to svoje a ani si spolu nepromluvíte, natož abyste tu celou věc prožili se všemi ostatními.

Můžeme tedy režiséra Marca Righiho nazývat kouzelníkem, když dokáže pracovat s nízkým rozpočtem?
Ano, rozhodně. Myslím si, že každého, kdo tohle dokáže, a také to, aby film vypadal dobře a byl na stejné úrovni jako filmy vyšších rozpočtů, můžeme rozhodně nazývat kouzelníkem.

Co diváci u našeho videa uslyší, je fakt, že máte perfektní angličtinu bez přízvuku, s čímž spousta Italů celý život bojuje. Jak je to možné?
To je zásluha mojí maminky, ona si přála, abych měl dobrou angličtinu, a zapsala mě na ni už v pěti letech, takže do mě skutečně investovala hodně času, peněz a pak se z toho pro mě stala určitá vášeň. Ale ano, rozhodně je to velmi neobvyklé a já se omlouvám za své krajany, jak špatní při mluvení v cizích jazycích jsou.

Italský herec Jacopo Olmo Antinori na filmovém festivalu v Karlových Varech (6....

Ale to se nemusíte omlouvat. To kouzlo tedy tkví v kvalitní výuce?
Chce to rozhodně odhodlání a hodně času a zájmu. Je to o konzistentnosti. Musíte se učit každý týden, musíte mluvit, poslouchat a dělat cvičení, a výhodou je i to, že když jste mladší, tak jste tvární. Na ten správný level se ale můžete dostat, i když jste starší, jen to chce pořád cvičit, cvičit a cvičit.

Na letošní Vary zavítal i herec Ewan McGregor. Slyšel jsem, že prý mohl hrát vašeho otce, kde?
Je to vcelku legrační příhoda. Málem k tomu došlo. Před pár roky jsem mohl v USA natočit film a jeho režisér usiloval o to, aby Ewan McGregor hrál mého otce. Nikdy se to neuskutečnilo, ale ta vtipná věc na tom je, že jsem vždy nějak tak cítil, že Ewan McGregor je pro mě otcovským vzorem, protože když jsem byl malý, jeden z prvních filmů, co jsem viděl, byly Hvězdné války, kde hrál Obi-Wana Kenobiho. Pamatuji si, jak jsem na něj koukal a on skutečně vypadal jako můj opravdový táta, když byl mladší! (smích)

Osobně se vám ale poštěstilo poznat Keanu Reevese.
Ano, ano, já s ním dokonce povečeřel. Byla to soukromá večeře, protože Keanu Reeves je blízký přítel mého kamaráda v Římě. Když cestoval přes Itálii, tento můj kamarád nás oba pozval a já tam seděl vedle něj a vyšiloval jsem, protože to je Neo! Keanu Reeves! Je to velmi milý člověk a samozřejmě úžasný umělec, skutečná osobnost a u velkých hvězd je vždycky překvapivé zjištění, že jsou to také normální lidé a obvykle neuvěřitelně hodní. Tohle je rozhodně případ Keanu Reevese.

Jaké to je vyrůstat a žít v Římě, ve městě, kde je po celý rok a zejména v létě exploze turistů?
Vyrůstal jsem vedle Vatikánu, takže jsem zvyklý na hloučky turistů v ulicích. Ty dva roky covidu byly ale opravdu zvláštní, město bylo prázdné, po turistech ani stopy, spousta velkých pamětihodností zcela bez lidí, třeba prázdná fontána di Trevi. Ale teď je to všechno zpátky, Američané jsou úplně všude, a je to OK, chci říct, že jsem rád, že se lidé do Říma mohou znovu podívat, a i když jsou přeplněné ulice, vždycky se to zvládá.

Robin Wrightová přebírá cenu od Jiřího Bartošky (8. července 2023).

Překvapením pro čtenáře bude, že tady v Karlových Varech budete možná trochu rozumět, protože máte přítelkyni z Kazachstánu.
Ano, mám kazašskou přítelkyni, která je ruskou rodilou mluvčí. Byl jsem si před pár lety blízký i s polštinou, a protože je čeština slovanský jazyk, velice blízký polskému, někdy pochytím i pár českých slovíček. Rychle jsem se tak naučil říkat třeba „Dobrý den“ nebo „Děkuji“.

Co je v budoucnosti vaším cílem? Prorazit v Hollywoodu? Natočit tam film nebo seriál?
Samozřejmě bych byl strašně rád. Dostat se k práci s velikány Hollywoodu, hlavně s režiséry a herci, to by bylo skutečně požehnáním mého života, ale nechci na to tlačit. Myslím, že pokud je mi to souzeno, tak se to stane.

Každého z herců se ptám, jestli má vzor nebo oblíbeného herce, jak je tomu u vás?
Mám neskutečný obdiv k Anthonymu Hopkinsovi, on je prostě úžasný. Nemůžu jich vyjmenovat tolik, ale Robert DeNiro, Christian Bale, mám moc rád Laurence Oliviera. Vittorio Gassman je důležitá osoba pro italský film a musím zmínit jeho zlatou éru v šedesátých letech i později. Je pro mě rozhodně vzorem tím, jak univerzálním hercem byl, v dramatech, komediích a různých jiných věcech, ale byl také divadelním velikánem, a to je to, co se mi líbí, že jste schopen dělat a expandovat za různé horizonty.

  • Nejčtenější

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

24. dubna 2024  11:01

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19....

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

21. dubna 2024

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

23. dubna 2024  8:30

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta...

David Beckham žaluje Marka Wahlberga, žádá přes 8 milionů dolarů

20. dubna 2024  15:11

Bývalý fotbalista David Beckham (48) se s hercem Markem Wahlbergem (52) spřátelil, když se...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kourtney Kardashianová oslavila 45 let. Kvůli fotce v bikinách se fanoušci bouří

22. dubna 2024  9:30

Kim Kardashianová (43) přidala příspěvek na Instagram, kde popřála své sestře Kourtney k 45....

Znovu se poznáváme, říká o rozepři s Gomezovou její dárkyně ledviny

28. dubna 2024

Herečka Francia Raisaová (35) promluvila o tom, jak darovala v roce 2017 Seleně Gomezové (31)...

S mužem konzultujeme kde co, ale necháváme si dost svobody, říká Petra Špalková

28. dubna 2024

Herečka Petra Špalková promluvila v rozhovoru pro iDNES.cz o divadle, manželovi i dětech. Popsala,...

UFO, klony, nevěry. Shirley Maclainová proslula jako herečka, ale i podivínka

27. dubna 2024

Premium Klučičím sestřihem to jen začínalo. „Je velmi těžké k ní mít vřelé city.“ „Působí jako pravý opak...

Eminem oslavil šestnáct let abstinence. Drogy ho dříve málem zabily

27. dubna 2024  14:48

Americký rapper Eminem (51) se rozhodl v roce 2008 abstinovat poté, co se téměř předávkoval. Už...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit bývalému konkurentovi 21...