Hugh Jackman (29. října 2013)

Hugh Jackman (29. října 2013) | foto: AP

Hugh Jackman: Bonda jsem odmítl kvůli bláznivým scénářům

  • 14
Australský herec Hugh Jackman (49) před lety odmítl hrát agenta 007. Měl být nástupcem Pierce Brosnana (64), kterému ale vyčítali, že jeho ztvárnění je příliš přitažené za vlasy a dělá si z Jamese Bonda legraci. Právě tato povaha scénářů a image agenta 007 odradily i Jackmana.

„Zrovna jsem natáčel film X-Men 2 a volal mi můj agent a ptal se, jestli mám zájem o Bonda. Měl jsem pocit, že zrovna v tu dobu byly scénáře příliš neuvěřitelné a šílené. A chtěl jsem, aby byly trochu reálnější,“ řekl Jackman v rozhovoru pro magazín Variety.

Jeho námitky ale prý nevzali na vědomí a ani mu neřekli, jak bude příběh agenta Jejího Veličenstva vypadat. „Navíc jsem se obával, že mezi Bondem a X-Meny nebudu mít na nic jiného už čas,“ přiznal.

Jackman také nechtěl hrát dvě ikonické komiksové postavy najednou. Zpětně se prý dozvěděl, že tvůrci měli zájem i o Cliva Owena a další herce. „Jenže ve světě Bonda platí, že jím nejste, dokud to nenapíšou všechna média. Takže kdo ví, jak to bylo. Daniel Craig je perfektní Bond, ale třeba zvítězil jen proto, že všichni ostatní odmítli,“ žertoval Jackman v rozhovoru pro iDNES.cz v roce 2011.

Když Jackman odmítl, roli po Brosnanovi nakonec dostal zmiňovaný britský herec Daniel Craig (49). Ten se v 25. bondovce, která bude jeho pátým filmem v roli agenta 007, představí světovou premiérou 8. listopadu 2019.

Líbil by se vám Hugh Jackman coby James Bond?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 neděle 8. dubna 2018. Anketa je uzavřena.

Ano
Ano 630
Ne
Ne 157