Hugh Hefner na svém sídle Playboy Mansion

Hugh Hefner na svém sídle Playboy Mansion | foto: Profimedia.cz

Návštěvníky vily Hugha Hefnera postihla záhadná nemoc

  • 4
Zakladatel legendárního pánského časopisu Playboy Hugh Hefner propůjčil svou vilu pro charitativní akci. Desítky lidí, které se jí účastnily, záhadně onemocněly. Objevily se u nich dýchací potíže, jejichž příčina se teď vyšetřuje. Informuje o tom list Los Angeles Times.

V luxusní vile Playboy Mansion postavené v gotickém stylu v Beverly Hills se 3. února konala charitativní akce, která navazovala na čtyřdenní konferenci DOMAINfest Global v Santa Monice. Na konferenci se sjelo na 700 účastníků z třiceti zemí.

Po charitativní akci přepadly spoustu lidí zdravotní problémy. Většinou si stěžovali na dýchací problémy, popisovali příznaky podobné chřipce a zánětu plic.

Hygienický úřad v Los Angeles upozornil písemně všechny účastníky, že na konferenci, která se konala na několika místech včetně Playboy Mansion, mohla vypuknout infekce dýchacích cest. Někteří se domnívají, že se nakazili právě v Hefnerově vile.

Čtyřiapadesátiletý David Castello uvedl, že několik dní musel ležet, měl horečku, suchý kašel, bolesti hlavy a zad. Nyní už to překonal, ale stále se cítí velmi unavený.

Někteří účastníci akce v Playboy Mansion se domnívají, že příčinou mohl být přístroj, který na večírku vyráběl umělou mlhu kolem bazénu.

Pořadatel konference ale varuje, aby nikdo nedělal ukvapené závěry o původu nemoci. "Identifikovat chorobu a určit její příčiny musí jedině odborný zdravotnický orgán," uvedl Mason Cole.