Havel připraví štědrovečerní bramborový salát

Prezidentský pár Václav a Dagmar Havlovi letos oslaví vánoční svátky na zámku v Lánech v širokém rodinném kruhu. K sváteční štědrovečerní večeři se bude podávat smažený kapr a bramborový salát, který osobně připraví prezident Havel. Vánoce spolu s manžely Havlovými oslaví maminka Dagmar Havlové Markéta Veškrnová, sestra, brněnská herečka Eva Veškrnová, a také dcera první dámy Nina. Na Štědrý večer Havlovi podle Krafla pozvali i několik přátel, kteří nemají rodiny a na Vánoce by zůstali sami. Pro své blízké a hosty připravila Dagmar Havlová celkem 78 dárků.

Příchod Nového roku oslaví manželé Havlovi v Praze, kde se prezidentský pár 1. ledna 2001 zúčastní představení opery Prodaná nevěsta v Národním divadle.

Dagmar Havlová dnes navštívila nemocnici v Motole a na její rozvoj věnovala dva šeky v celkové hodnotě 720 tisíc korun. Peníze jsou určeny pro nejmenší pacienty, kteří se léčí na dětské chirurgii a navštěvují kliniku dětské rehabilitace.

Před dvěma lety odletěli manželé Havlovi dva dny před Vánocemi na Kanárské ostrovy, kde na radu lékařů prezident několik týdnů odpočíval a věnoval se rehabilitačním cvičením. Loni v prosinci byl prezidentský pár v Lánech.

I ostatní čeští politici prožijí vánoční svátky většinou v České republice, ve společnosti své rodiny. Někteří z nich se na přelomu roku chystají na hory nebo do zahraničí.

Manželka prezidenta republiky a předsedkyně správní rady Nadace Vize 97 Dagmar Havlová navštívila v rámci pomoci také Fakultní nemocnici Motol. Jménem nadace předala finanční dary oddělení dětské chirurgie a klinice rehabilitace.