Elliot Page (Toronto, 7. září 2019)

Elliot Page (Toronto, 7. září 2019) | foto: Getty Images

Matka podporuje moji změnu pohlaví. Svět se hodně posunul, míní Page

  • 114
Herec Elliot Page (34) loni v prosinci přiznal, že ačkoli se narodil v ženském těle a většina světa ho zná jako herečku Ellen Page, je ve skutečnosti už několik desetiletí mužem. V rozhovoru pro magazín Time nyní otevřeně promluvil o celém procesu, který začal, když mu bylo devět.

Tehdy si Eliot ještě coby Ellen poprvé ostříhal vlasy a začal se chovat jako kluk. Jenže také usiloval o role v televizi a filmu. A když mu bylo deset, přišla první velká nabídka. Ovšem na roli dívčí. Malý chlapec uvězněný v dívčím těle šel za svou životní vášní, herectvím. A potlačil na dalších pětadvacet let skutečnou identitu.

Pak mu pomohla pandemie. Před rokem přerušila většinu jeho kontaktů, profesních i soukromých, a sám doma si mohl ověřit, že hrát si na ženu ho ničí. A tak šel s pravdou ven. V prosinci 2020 oznámil celému světu, že je Elliotem. Od té doby prodělal operativní změnu pohlaví. „Konečně jsem tím, kým opravdu jsem,“ říká nyní.

Ačkoli před pětadvaceti roky se ho matka Martha snažila převychovat v dívku, nyní ho v tranzici fyzického pohlaví podporuje. „Dokazuje to, jak se od té doby svět posunul,“ míní Elliot Page.

With deep respect for those who came before me, gratitude for those who have supported me and great concern for the generation of trans youth we must all protect, please join me and decry anti-trans legislation, hate and discrimination in all its forms. #transgenderrrightsarehumanrights #protecttranskids

@time
@teamid
Writer: @katy_steinmetz
Photographer: @WynneNeilly
Photo Editor: @dilysng
Editors: @kellyconniff @samlansky
Stylist: @samanthamcmillen_stylist
Groomer: @jodiurichuk
Hair stylist: @jjsantiago
Photo assistant: @jocelynarr

16. března 2021 v 12:48, příspěvek archivován: 21. března 2021 v 12:45

Chlapcem prý chtěl být už v devíti letech. Ptal jsem se tehdy mámy, jestli jím jednou bude moct být. „V deseti letech jsem se stal profesionálním hercem a snaha prosadit se v této mé vášni přinesla těžký kompromis. Musel jsem samozřejmě vypadat podle určitého vzoru,“ vzpomíná Kanaďan, jenž proslul především hlavní rolí v dramatické komedii Juno z roku 2007, za kterou byl nominován na Oscara.