Damiano David z kapely Maneskin na Eurovizi (Rotterdam, 22. května 2021)

Damiano David z kapely Maneskin na Eurovizi (Rotterdam, 22. května 2021) | foto: Profimedia.cz

Vítěz Eurovize po nařčení ze šňupání během přenosu podstoupil test na drogy

  • 28
Zpěvák Damiano David (22) z italské kapely Maneskin, která o víkendu vyhrála Eurovizi, dobrovolně podstoupil test na drogy. Po záběrech na sociálních sítích, kdy se předklání ke stolu, se spekulovalo, že mohl během přenosu šňupat kokain. Organizátoři nyní oznámili, že výsledky jeho testů byly negativní.

„Považujeme tuto záležitost za uzavřenou,“ uvedla v prohlášení Evropská vysílací unie, která Eurovizi každoročně pořádá.

Organizátoři ještě v sobotu večer přezkoumali všechny dostupné záběry televizního vysílání a zpěvák Damiano David jim poslal negativní výsledky testu na drogy, který dobrovolně podstoupil.

Lídr kapely Maneskin nařčení popřel hned jak se objevily. Tvrdil, že jen zblízka kontroloval desku stolu, pod kterým bylo několik sklenic, které rozbil kytarista Thomas Raggi. „Opravdu jsme proti drogám a kokain jsme nikdy neužívali. Jsme připravení nechat se otestovat, protože nemáme co skrývat,“ uvedl

Spekulace o možném šňupání drog rozebírala hlavně francouzská média. Zástupkyně Francie nejdřív v soutěži vedla, ale po sečtení hlasů od diváků skončila druhá, právě za italskou rockovou kapelou. 

„Jsme znepokojeni tím, že nepřesné spekulace vedoucí k falešným zprávám zastínily ducha a výsledek události a nespravedlivě ovlivnily skupinu,“ stojí v prohlášení organizátorů.