Italská návrhářka Donatella Versace, ex-manžel Paul Beck, jejich syn Daniel a dcera Allegra přichází na slavnostní večeři po skončení baletu Díky Gianni, s láskou v rámci oslav deseti let od smrti módního návrháře Versaceho (15. července 2007)

Italská návrhářka Donatella Versace, ex-manžel Paul Beck, jejich syn Daniel a dcera Allegra přichází na slavnostní večeři po skončení baletu Díky Gianni, s láskou v rámci oslav deseti let od smrti módního návrháře Versaceho (15. července 2007) | foto: Reuters

Celebrity uctily památku Versaceho, přišla i anorektička Allegra

  • 19
Speciálně nastudovaným baletem si připomněl milánský operní dům La Scala desáté výročí násilné smrti slavného italského módního návrháře Gianniho Versaceho. Hodinovému představení přihlížela řada celebrit ze světa módy i showbyznysu, včetně Versaceho oblíbených modelek Claudie Schifferové nebo Naomi Campbellové.

Vystoupení připravil francouzský choreograf Maurice Béjart. Poctu jeho mrtvému příteli s názvem "Díky Gianni, s láskou" doprovázely úryvky skladeb různých žánrů, od klasické hudby Gustava Mahlera až po rockové rytmy skupiny Queen.

Podle britské zpravodajské stanice BBC se očekávala návštěva asi 1500 hostů. Vedle oblíbených modelek se do hlediště dostavil i návrhář Karl Lagerfeld nebo hollywoodský herec Rupert Everett.

Řada návštěvníků měla na sobě oděvy od Versaceho. Čestná místa byla vyhrazena pro jeho rodinu. V La Scale zasedla mimo jiné návrhářova sestra Donatella, která po bratrově smrti převzala vedení známé módní značky. Zároveň byla i autorkou kostýmů pro nedělní balet.

Nechyběla ani Donatelly dcera a Gianniho nejmilovanější neteř - dvacetiletá Allegra. Průsvitná dívka, které slavný návrhář odkázal polovinu svého majetku, se už několik let léči z anorexie. Ještě před několika měsíci vážila pouhých 32 kilogramů! "Cítím se už dobře," tvrdila nyní Allegra přítomným novinářům, ale podle svědků musela kvůli slabosti předčasně opustit slavnostní večeři, která následovala po baletním představení.

Severoitalský Milán si desáté výročí zastřelení Gianniho Versaceho u jeho vily v Miami Beach masovým vrahem Andrewem Cunananem rovněž připomene pouliční výstavou jeho návrhů divadelních kostýmů. Při této příležitosti bude podle BBC také založena Versaceho nadace při Evropském institutu designu.