Kateřina Brožová | foto: Archiv TV Nova

Brožová není trabant, rozhodl soud. Manželovi Vondráčkové nařídil omluvu

  • 75
Manžel Heleny Vondráčkové Martin Michal se musí omluvit herečce Kateřině Brožové, kterou před víc než rokem přirovnal k trabantu. V pondělí o tom rozhodl soud.

"Tento rozsudek chápu jako zadostiučinění. Po tom všem, co se stalo, jsem ráda, že pan soudce odhadl míru napadení, která se nezakládala na pravdě," řekla iDNES.cz herečka. Vyhráno ale ještě nemá. Martin Michal iDNES.cz potvrdil, že počká na doručení rozsudku a poté se odvolá k Vrchnímu soudu. "Já ve svých výrocích trvám a hodlám je dokázat," dodal.

Martin Michal a Helena Vondráčková
Martin Michal a Helena Vondráčková

Osudný rozhovor, který celý soudní spor nastartoval, proběhl v rozhlasovém pořadu Luboše Xavera Veselého Křížový výslech. Michal tehdy neváhal na otázku, zda je Kateřina Brožová stejná kategorie jako Vondráčková, odpovědět: "Tak to vůbec nemůžete srovnávat. To jako byste k sobě přirovnával trabant a mercedes!"

Neshody mezi Brožovou a Vondráčkovou začaly už slovenským muzikálem Hello, Dolly!, kde Helena účinkovala. Pak ale od smlouvy odstoupila a produkce prý přestala Vondráčkové vyplácet honorář.
Za Helenu poté nastoupila do muzikálu Kateřina Brožová, o jejímž zpěvu nemá Martin Michal valné mínění. Před časem prohlásil: "Já jsem ji ještě zpívat neslyšel, takže to nemohu posoudit, ale musím přiznat, že po tom ani netoužím."

Kateřina Brožová
Kateřina Brožová

Brožová se u soudu dožadovala i finančního odškodnění ve výši půl milionu korun, soudce ale tento návrh smetl ze stolu. "Tyto peníze jsem požadovala i kvůli ušlému zisku. Představení totiž bylo zastaveno nevhodným způsobem, na kterém se podílel i pan Michal," upřesnila Brožová, která všechny výdaje spojené se soudním sporem musí uhradit z vlastních prostředků. 

Je Kateřina Brožová vůči Heleně Vondráčkové opravdu jako trabant proti mercedesu?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 úterý 10. června 2008. Anketa je uzavřena.

ano
ano 834
ne
ne 602