Brad Pitt

Brad Pitt | foto: Reuters

Brad Pitt je prvním mužem, který se stane tváří parfému Chanel No 5

  • 4
Osmačtyřicetiletý Brad Pitt se stane prvním mužským modelem pro slavný parfém od Coco Chanel. Zařadí se mezi své kolegyně Catherine Deneuve nebo Nicole Kidmanovou, které svou tvář pro legendární Chanel No 5 už propůjčily.

Brad Pitt je prvním mužem světa, jenž bude propagovat parfém, který zbožňovala i herečka Marilyn Monroe. Herec už podepsal kontrakt a první reklamní kampaň nafotí tento týden v Londýně.

Ačkoli přesnou částku ani jedna ze zúčastněných stran zveřejnit nehodlá, výše Pittova honoráře se pohybuje v řádu sedmi cifer v librách.

V jednadevadesátileté historii dosud parfém propagovaly výlučně ženy, třeba Catherine Deneuve, Nicole Kidmanová, Lauren Huttonová, Estella Warrenová nebo Audrey Tautou, která si slavnou návrhářku zahrála ve filmu Coco Chanel.

Chanel No 5 je prvním parfémem, který Coco Chanel dala světu. Věnovala ho před devadesáti lety stovce svých nejvěrnějších klientů původně pouze jako vánoční dárek. Ale stal se takovým hitem, že to vedlo k rozšíření jeho produkce a o tři roky později dokonce k založení značky Chanel Parfums a výrobě dalších slavných voňavek.