Diskuze

Slezáčka štve dělení rodičovské, navrhovatelku nepřímo označil za krávu

Matka a otec by se povinně měli na rodičovské dovolené prostřídat. Tak zní návrh ČSSD, který vyvolal vlnu kritiky i mezi známými osobnostmi. Nelíbí se třeba moderátorovi Bořku Slezáčkovi, který stínovou mluvčí sociálních demokratů pro lidská práva a rodinu nepřímo nazval krávou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak já ji tak označila i přímo

1 0
možnosti

asi takhle , pokud stát rodičovskou platí , má právo na pravidla !! Pokud se to někomu nelíbí , ať rodičovskou odmítne , nebo si nedělá děti. A vždy jde najít kompromis a neurážet a kritizovat myšlenku !!

1 7
možnosti

Asi takhle - stát nic neplatí, platíme to my z našich daní. A máme za to právo chtít, aby stát nevymýšlel koniny.

7 1
možnosti

No tak ve Svedsku tedy neni pro muze rodicovska dovolena povinna. Ta pani keca. Vlada chce aby si muzi vybirali vetsi pocet rodicovskych dnu a proto laka rodiny na tzv. "bonus za rovnocennnost" ale porad tu mame pravo si rozhodovat sami o tom kdo bude doma.

2 0
možnosti

J78a87n 89C88h32o44b45o58t

15. 5. 2013 22:09

Myslim, ze je velky rozdil mezi POVINNYM delenim, tedy tim, ze kdyz se nerozdelim, o neco prijdu, a popisovanym modelem, ktery napr. funguje i v Nemecku, kdy je materska pro jednoho rodice max. rekneme 12 mesicu a pokud se podileji oba, mohou narokovat az dalsi dva.

To je do jiste miry motivujici a porad ne diskriminacni, tak proc ne?

0 0
možnosti

No nevím, co svobodný matky, vdovy...? Řeší tyto případy ten zákon nějak? Dyť půlka děcek, co se dneska narodí, jsou nemanželský a žijou jen s matkou...

2 0
možnosti

Ty jo, ta poslední věta, poprskal jsem si monitor..... ale lépe bych to nedefinal....

3 0
možnosti

J51a15n 96C43h73o20b27o61t

15. 5. 2013 22:10

Ano, dokresluje, jaky je to buran.

3 3
možnosti

Vůbec se mu nedivím, když jsem to řekla manželovi nazval ji ještě horším slovem;-D. Mimochodem madam asi neví, že v Norsku se na podzim konají volby a toto je jedním z hlavních témat, zrušení protože rodiče si chtějí rozhodovat sami. Takže milá dámo zase zalez odkud jsi vylezla. Dík.

4 2
možnosti

Je to zásah do rodiny a navíc úplně zbytečný. Někteří muži nejsou zrovna domácí kuchyňkový typ a tu práci by doma neodvedli tak, jak žena. A ta po příchodu z práce, aby se z toho pak ztrhala. Ta navrhovatelka si moc lichotek nemůže vysloužit. Ať se třeba stará, aby bylo dost školek a další věci na podporu rodiny a nemontuje se do vlastního chodu rodiny, mudrlantka jedna chytrá.

16 1
možnosti

presne tak! R^ Nejsem zadna uslapla putka domaci, nejsem zadna militantni feministka a (mozna) proto mi tenhle navrh pripada... no slusne receno jako z 50tych let! At vymysli skolky, at vymysli druziny, krouzky, at se plete do rodicovskych priplatku tak, aby rodice nepocitali kazdy rohlik a meli cas a energii na to skutecne se venovat svym detem, at si zvatla do svy rodiny ale rozhodne at se neplete do toho, jak si to kdo chce zaridit. Mam kamarady, kde partner je vylozene 'Bozenka' a znam pary, ktere bavi 'klasicky' zpusob. Pani rozhodovatelka asi mela 2 chuvy a tri sluzky nebo co, pak klido muze byt doma i otec ale jinak teda nevim. Reditelka zemekoule to teda fakt neni!

1 0
možnosti

Přesně. Ať si to rodiče rozhodnou sami!

5 0
možnosti

E64v57a 83A27d95a66m29o41v65a

15. 5. 2013 16:00

Ta nula, co se zviditelnila jenom na Krainový ? :-) A ha !;-D

5 7
možnosti

P49e84t56r 84N70ě62m90e38c

15. 5. 2013 16:04

Nevim kdo je Slezacek, ale ma pravdu.

13 1
možnosti

Mě úplně vytáčí,když někdo tady chce zavádět cosi a argumentuje,že stejně to funguje v Německu,Švédsku nebo na Islandu. Jenže u nás je situace jiná,oni budují demokracii bez 40ti leté pauzy. A řekněme si to upřímně-která žena se může vrátit na své původní místo a kolik žen má plat na uživení rodiny. Navíc žena,která není s dítětem doma aspoń 3 roky je považována okolím za divnou.

11 0
možnosti