Schwarzeneggera rozčílila neschopnost úřadů, sám opravil díru na silnici

  • 162
Hollywoodského herce a bývalého kalifornského guvernéra Arnolda Schwarzeneggera (75) naštvala neschopnost úřadů. Chopil se proto lopaty a vydal se s kamarádem opravit silnici v losangeleském Brentwoodu. Díra na vozovce podle něj štvala projíždějící řidiče a hlavně ohrožovala bezpečnost provozu.

Bývalý guvernér Kalifornie Arnold Schwarzenegger se pustil do demonstrační akce poté, co se rozčílil nad neschopností radnice v losangeleském Brentwoodu.

V silnici tam po zimě zůstaly obří jámy, které podle něj ohrožují bezpečnost provozu. Hollywoodský svalovec se tak jako dobrovolník vydal tu největší a nejnebezpečnější zaplnit.

K herci se připojil kamarád důchodce, který se s rakouským rodákem pustil do práce a s pomocí lopaty díru zaplnili asfaltem. Na videu, které bývalý hrdina akčních filmů nahrál na Twitter, je vidět, že k opravě použili balenou studenou asfaltovou směs z obchodu se stavebninami.

Arnold Schwarzenegger opravuje díru na silnici v losangelském Brentwoodu (11. dubna 2023).

„Dnes, poté, co se celé sousedství rozčilovalo nad touhle obrovskou dírou, která už několik týdnů ničí auta a kola, jsem vyrazil a opravil ji. Vždycky říkám: Nestěžujme si, pojďme s tím něco udělat. Tak tady to máte,“ napsal k videu.

Otec bojoval v nacistické armádě, vzpomínal Arnold Schwarzenegger v Osvětimi

Schwarzeneggerův mluvčí Daniel Ketchell uvedl, že obyvatelé oblasti Brentwood podali v minulosti bez úspěchu už několik žádostí o urgentní opravu silnice.

Starostka Brentwoodu Karen Bassová však kritiku odmítá. „Pracovníci města vynakládají při své práci veškeré úsilí. Ale nejen proto, aby se připravili na každý nahlášený výmol. Také proto, aby byli proaktivní. To znamená, že jezdí sami po městě, po celém tomto obvodu i po všech ostatních, aby posoudili stav našich ulic a podle potřeby ihned zjistili a opravili poškození,“ napsala v prohlášení.