Alicia Silverstoneová a Christopher Jarecki (Los Angeles, 12. září 2012)

Alicia Silverstoneová a Christopher Jarecki (Los Angeles, 12. září 2012) | foto: Profimedia.cz

Alicia Silverstoneová se po 20 letech rozešla s manželem

  • 8
Alicia Silverstoneová (41) a Christopher Jarecki (41) se rozhodli ukončit svůj vztah. Herečka a hudebník byli spolu 20 let, z toho 13 let manželi. Rozchod je prý přátelský.

„Stále se hluboce milují a navzájem respektují a zůstávají velmi blízkými přáteli, přesto se vzájemně rozhodli jít po dvaceti letech od sebe. Mají společného syna, o kterého se budou nadále spolu starat,“ uvedl mluvčí herečky.

Silverstoneová a Jarecki se vzali v červnu 2005 během soukromého obřadu u jezera Tahoe po osmi letech soužití. Řekli si sliby bosí na pláži. O půlnoci se s přáteli a rodinou shromáždili kolem táborového ohně, aby oslavili šťastný den zpěvem písní Beatles a veganskými hamburgery. V roce 2011 se jim narodil syn Bear Blu.

Hollywoodská hvězda se kromě herectví věnuje také literární tvorbě, ale mezi její nejslavnější díla patří veganská kuchařka Kind Diet. Je také aktivistkou a angažuje se v ochraně zvířat. Předloni se na podporu nové kampaně organizace PETA nechala vyfotit nahá uprostřed lesa. Poukazuje tak na to, že by lidé neměli kupovat výrobky z vlny kvůli ovcím, které stříháním trpí. 

„Raději budu chodit nahá, než abych na sobě nosila výrobky z vlny,“ oznámila herečka, která poukazuje na to, že se musí ovce kvůli získávání vlny pravidelně stříhat. „Hází je jednu přes druhou, stresují je, koupou do nich a ubližují jim nástroji na stříhání vlny. Způsobují jim tržná zranění. Je jim odepírána správná veterinární péče a některé ovce umírají, protože jsou příliš stresované.“