Eva Čerešňáková na filipínském letišti | foto: archiv Evy Čerešňákové

Vicemiss Eva Čerešňáková měla problém s nadváhou

  • 3
Česká vicemiss Eva Čerešňáková, která v pátečních ranních hodinách odletěla na Filipíny reprezentovat Českou republiku na třetí největší světovou soutěž Miss Earth, se na letišti neobešla bez komplikací.

Její výbava totiž přesáhla povolený váhový limit 20 kg a nadváha se draze platí. "Předpokládala jsem, že se asi do povolené hmotnosti nevejdu, protože výbava na světovou soutěž je objemná a hlavně těžká. I přesto, že jsem se snažila vše možné nechat doma, pět kilo navíc jsem přece jen měla a i limit pro příruční zavazadla jsem o tři kila taky přesáhla," postěžovala si Čerešňáková.

A co nadváhu způsobilo? "Ono se to nezdá, ale potřebuji s sebou tolik věcí! Čtyři šaty od Marie Zelené, deset dalších z mého vlastního šatníku, deset párů bot, fén, žehličku na vlasy, kosmetické prostředky na vlasy, na tělo a dekorativní kosmetiku... Vždyť jen ta kosmetika váží asi pět kilo!" popisuje vicemiss.

"Myslela jsem si, že toho mám příliš moc, ale opak je pravdou a mezi ostatními holkami jsem já byla ta s méně zavazadly. Čtyři až pět kufrů, každý z nich označený 'too heavy' (příliš těžké), je pro některé missky klasická výbava a to si ještě stěžují, že si nemohly vzít všechno a polovinu věcí musely nechat doma," dodává Čerešňáková.