Miss Moravia se 2. února v Brně stala Veronika Pompeová s číslem devět (uprostřed)

Miss Moravia se 2. února v Brně stala Veronika Pompeová s číslem devět (uprostřed) | foto: ČTK

O titul Miss bojovaly Moravanky i vysokoškolačky

  • 24
Páteční den byl ve znamení krásných žen. V Praze třicet dva půvabných studentek bojovalo o titul Miss Acamdemia 2007, v Brně se volila nejkrásnější dívka Moravy.

Titul Miss Moravia 2007 nakonec získala jednadvacetiletá brunetka Veronika Pompeová z Jeseníku, kterou porota v brněnském Boby centru vybrala z pěti blondýnek a sedmi tmavovlásek.

První vicemiss se stala stejně stará Gabriela Kořínková z Přerova, druhou dvacetiletá Karolína Havránková z Brna.

Brněnské klání o nejkrásnější dívku Moravy představovalo zároveň semifinále soutěže Miss České republiky. Do závěrečného souboje, který se uskuteční 14. dubna v brněnském Boby centru, přímo postoupily první tři dívky, dalších šest bude o účast soutěžit v malém finále.

Miss Academia již pojedenácté
Také vysokoškolačky si na definitivní výsledky budou muset ještě chvíli počkat. Z pražského kola, které se v pátek konalo v hotelu Hilton, postoupilo celkem pět dívek. Druhé semifinále se uskuteční příští pátek ve Zlíně.

Klání o nejkrásnější vysokoškolačku pořádají studenti zlínské Univerzity Tomáše Bati. Cílem je ukázat, že i krásná dívka může být inteligentní a vzdělaná. Finalistky kromě promenády v plavkách a dalších tradičních disciplín vypracovávají test všeobecných znalostí a podmínkou je také zajímavé představení oboru, který dívka studuje.

Do letošního již jedenáctého ročníku se přihlásilo celkem sto třicet studentek vysokých a vyšších odborných škol z celé České republiky. Finálový večer proběhne 4. dubna 2007 ve Zlíně.