Sestry a modelky Luisel a Eliana Ramosovy zemřely na podvýživu | foto: Profimedia.cz

Na anorexii zemřela druhá ze sester Ramosových

  • 62
V minulém roce zemřela během módní přehlídky starší ze sester Ramosových Luisel. Po šesti měsících podlehla drastickým dietám i modelka Eliana.

Ramosovou našli v úterý mrtvou v jejím bytě v Montevideu příbuzní. Skutečnost, že osmnáctiletá modelka málo jedla, podle uruguayských médií potvrdili i její kolegyně a přátelé.

Její sestře Luisel selhalo srdce loni v srpnu během módní přehlídky v Montevideu a krátce nato zemřela. Eliana tehdy údajně odmítla příčinu sestřiny smrti. "Je šílené si myslet, že byla anorektička," nechala se slyšet.

Eliana není sama
Eliana Ramosová je tak již třetí latinskoamerickou modelkou, která během půl roku zemřela následkem hladovění. V listopadu na anorexii zemřela jednadvacetiletá brazilská modelka Carolina Restonová, která při svých sto sedmdesáti čtyřech centimetrech vážila pouhých čtyřicet kilogramů.

Vážné zdravotní problémy a úmrtí modelek tak již od loňského podzimu vyvolávají mezinárodní diskuse o kultu krásy hubených dívek. Pořadatelé vrcholné španělské módní přehlídky Pasarela Cibeles loni odmítli třetinu modelek, protože prý byly příliš hubené. Reagovali tak na kritické hlasy, podle nichž dívky a mladé ženy zkoušejí napodobovat vyzáblý vzhled modelek a riskují tím poruchu příjmu potravy.