Synové modelek, kteří mají krásu v genech. Jak se vám líbí?

  • 27
V 90. letech byly světovými topmodelkami a v branži zůstaly dodnes. Tereza Maxová, Daniela Peštová, Cindy Crawfordová nebo Helena Christensenová. V modelingu se uchytily i jejich dcery a v některých případech dokonce synové. Podívejte se na mladíky, kteří zdědili krásu po svých rodičích.

Tobias Fetterlein

Tereza Maxová a její syn Tobias Fetterlein

Česká topmodelka Tereza Maxová (50) má celkem tři děti. Syna Tobiase z manželství s dánským tenistou Federikem Fetterleinem, za kterého se provdala v roce 2000, ale manželství se po čtyřech letech rozpadlo. A dceru Mínu a syna Aidena má s tureckým podnikatelem Burakem Oymenem, kterého si vzala v roce 2016.

Právě nejstarší, jednadvacetiletý syn má už několik modelingových zkušeností za sebou. Fotil sám, ale také se svou matkou, a objevil se už i na několika obálkách. 

„Je to docela vzrušující, ale chci, aby to byla zábava, nejen práce, i když jako práci to samozřejmě beru taky. Baví mě vše okolo modelingu, například poznávat lidi. Určitý kreativní proces, který na focení vzniká a jehož jsem součástí, je super zkušenost,“ řekl Fetterlein, který v Londýně studuje historii a archeologii.

Yannick Fausto Buti

Také topmodelka Daniela Peštová (51) je trojnásobnou matkou. S  bývalým ředitelem řetězce Fashion Café Tommasem Butim má syna Yannicka Fausta. Modelka a italský podnikatel se vzali v roce 1995 a rozvedli o tři roky později. Otcem jejích dalších dvou dětí Elly Joy Anny a Paula Henryho je slovenský zpěvák Pavol Habera, se kterým žije od roku 2001.

Yannick Fausto Buti, který letos oslaví 26. narozeniny, má k módě blízko i díky matce. Loni v září jí například dělal doprovod na finále modelingové soutěže Elite Model Look. Věnuje se ovšem hlavně fotografování a je autorem několika kampaní italského módního e-shopu Luisa Via Roma.

Arpad Flynn Alexander a Aurelius Cy Andrea Bussonovi

Australská modelka Elle Macphersonová (57) je podruhé vdaná. Jejím prvním manželem byl v letech 1986 až 1989 francouzský fotograf Gilles Bensimon. V roce 2013 se vdala za amerického miliardáře Jeffreyho Soffera.

Dva syny, Arpada Flynna Alexandera (23) a Aurelia Cy Andreu (18), má ovšem ze vztahu s francouzským finančníkem Arpadem Bussonem, se kterým byla zasnoubená a chodili spolu v letech 1996 až 2005. Mladší z kluků studuje a starší předloni dokončil Bostonskou univerzitu.

Mingus Lucien Reedus

Dánská modelka a fotografka  Helena Christensenová (53) má s americkým hercem Normanem Reedusem, který nyní žije s herečkou Dianou Krugerovou, syna Minguse Luciena (22). 

Mladík s ostrými rysy po matce, jde v jejích stopách. Věnuje se modelingu a na newyorském fashion weeku debutoval už ve svých 16 letech.   

Damian Hurley

Anglická herečka a bývalá modelka Elizabeth Hurleyová (56) byla čtyři roky provdaná za podnikatele Aruna Nayara, se kterým se rozvedla v roce 2011.

Jediného syna Damiana (19) má ovšem z osmnáctiměsíčního vztahu s multimilionářem Stevem Bingem, se kterým si začala po rozchodu s hercem Hughem Grantem. Bing v červnu 2020 spáchal sebevraždu skokem z 27. patra mrakodrapu. 

Filmový producent a filantrop odmítal Damiana uznat ze svého syna a  rozhodl se soudit. Hlavním odpůrcem však nebyl sám Steve, ale jeho otec Peter Bing, rovněž zámožný byznysmen. Soud nechal v roce 2002 vyhotovit test DNA a dal za pravdu herečce. Přestože se Peter Bing snažil svá vnoučata vydědit, soud Damianovi i jeho nevlastní sestře přiřkl velký podíl z dědictví po Bingových.

Damian, který je hodně podobný své matce, se ve světě modelingu ujal i díky androgynnímu vzhledu. Mladík se stal například tváří reklamy na produkty vizážistky celebrit Pat McGrathové.

V roce 2019 podepsal smlouvu s modelingovou agenturou TESS Management, u které je i jeho matka, ale také další známé tváře jako Suki Waterhouse nebo dcera Micka Jaggera Georgia May.

Presley Walker Gerber

Manželství americké modelky Cindy Crawfordové (55) s hercem Richardem Gerem bylo bezdětné. Pár se rozvedl po čtyřech letech v roce 1995. O tři roky později si modelka vzala bývalého modela a podnikatele Randeho Gerbera. Má s ním dceru Kaiu Jordan (20), která se věnuje modelingu, a syna Presleyho Walkera (22).

Také modelčin syn se jistou dobu věnoval modelingu, podepsal smlouvu s prestižní agenturou, má za sebou několik focení i módních přehlídek. V roce 2020 mladík na sebe upoutal pozornost, když si nechal na obličej vytetovat slovo „misunderstood“ (nepochopený). Loni v létě se ovšem na veřejnosti objevil už bez nápisu.

Nicolas Robert Grandezka Auermann

Německá topmodelka Nadja Auermannová (50), kterou kdysi návrhář Valentino přirovnal k Marlene Dietrichové, je čtyřnásobnou matkou. Nejmladší dvě děti má s partnerem, který se však neukazuje ve společnosti.

Ze dvou předchozích vztahů má Auermannová další dvě děti, které se obě věnují modelingu. S norským scenáristou Olafem Björnem, se kterým chodila v letech 1995 až 1997, má dceru Cosimu. S německým hercem Wolframem Grandezkou, za kterého byla provdaná v letech 1999 až 2005, má modelka syna Nicolase (23).

Peter Brant

Americká modelka Stephanie Seymourová (53) je podruhé vdaná. S kytaristou Tommym Andrewsem se rozvedli v roce 1990 po rok trvajícím manželství a mají spolu syna Dylana Thomase. 

S druhým manželem, miliardářem Peterem Brantem, kterého si vzala v roce 1995, má dceru Lilly Margaret a syna Petra (28), který se příležitostně věnuje modelingu. 

Manželé měli ještě jednoho syna Harryho, který byl také modelem. Modelčin syn se loni v lednu před plánovaným nástupem do léčebny předávkoval léky. Bylo mu 24 let.

James Turlington

Americká modelka Christy Turlingtonová (53) má s hercem Edwardem Burnsem dceru Grace a syna Finna. Její děti se modelingu zatím nevěnují. Ovšem Turlingtonové synovec James (27), který je tetičce hodně podobný, je vyhledávaným modelem. 

Bývalý baseballista, který kvůli modelingu zanechal kariéry profesionálního hráče, se po boku své slavné tety objevil v několika reklamách už jako miminko.

Který z mladíků se vám líbí?

celkem hlasů: 1642
Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 středa 31. ledna 2024. Anketa je uzavřena.