Iveta Lutovská

Iveta Lutovská - Přehlídka Teribear | foto: Petr Jirkl pro iDNES.cz

Miss Ivetu Lutovskou nařkli ze šíření prasečí chřipky

  • 19
Modelka Iveta Lutovská čelí nařčení, že prodělala prasečí chřipku a touto nemocí nakazila i další kolegyně z branže. Úřadující Česká miss je ale z tohoto tvrzení v šoku.

"Iveta je nezodpovědná, že i s prasečí chřipkou chodila přehlídky a mohla nás všechny nakazit," zaznělo v diskuzi na jedné internetové sociální síti.

Lutovská tvrdí, že jde o lež a spekulace, které spustilo její nachlazení, kterým si skutečně prošla. "Nechrochtám, nemám horečky, prasečí chřipka se mi opravdu vyhnula. V podstatě šlo o to, že na jedné přehlídce byla vizážistka, která měla podezření na prasečí chřipku. Dávno už ale uplynula inkubační doba, u mě se nemoc neprojevila. Jenže jedna nejmenovaná kolegyně se hned o možné nákaze rozpovídala před novináři a vznikl článek o tom, že jsme touto nemocí možná nakažené," vysvětluje.

"Ke vzniku kauzy jsem si ještě naběhla tím, že na další přehlídce jsem byla trochu nachlazená, přechodila jsem klasickou chřipku, kterou mívám každoročně, no a ostatní se toho hned chytli, že prasečí chřipku určitě mám. Kdybych ale měla čtyřicítky horečky a těžší průběh onemocnění, určitě bych na molo nevlezla," dodává kráska, která se naposledy objevila na křtu kalendáře The Beautiful Mind, jemuž spolu s dalšími osobnostmi propůjčila svou tvář.

Módní přehlídka Iveta Lutovská

"V letošním kalendáři jsem na jedné z fotek s autorkou projektu Lilian Fischerovou. Kalendář je vlastně koncipovaný tak, že každý měsíc v roce patří dvěma osobnostem, které spolu mají něco společného. Já s Lilian jsme samozřejmě za modelky," vysvětluje Lutovská.

Svou kolegyni ze soutěže krásy veřejně obdivuje. "Letos i já realizuji jeden charitativní projekt, také kalendář. Křest proběhne 1. prosince a výtěžek z prodeje pomůže zdravotnickému zařízení v Keni, konkrétně vesnici Itibo, kterou jsem v létě osobně navštívila. Lilian je neuvěřitelná, že úspěšně zvládla už třetí ročník svého projektu. Já mám za sebou první organizaci kalendáře a všech věcí s tvorbou a prezentací spojených a poznávám, že to není vůbec jednoduché," doplňuje více než sto osmdesát centimetrů vysoká blondýna.

Honorář nechtěli

Křest kalendáře, který se uskutečnil v prostorách Národního muzea, byl opravdu velkolepý. V prostorách nejstaršího českého muzea se najednou sešla více než desítka vítězek soutěží krásy, své hudební kvality předvedli Felix Slováček a Ondřej Ruml, v roli moderátorů se osvědčili Lukáš Hejlík a Ester Janečková a nechyběly ani hlavní tváře ztvárněné v pořadí již třetím kalendáři projektu The Beautiful Mind.

Křest kalendáře The Beautiful Mind

Všichni účinkující a spolupracovníci od moderátorů, hudebních hostů, osobností z kalendáře, přes modelky, vizážistky či kadeřnice se vzdali nároku na honorář.

O zábavu se mimo jiné postaral také malý Filip známý z filmu Líbáš jako Bůh, či Ruda z Ostravy a pravá blondýna Iva Pazderková, kteří se ujali role licitátorů při dražbě jednoho speciálního kalendáře a diamantového prstenu. Výsledná vydražená částka sice nepřesáhla čtyřicet tisíc korun, autorka projektu však doufá, že prodejem kalendářů se částka mnohonásobně zvýší. Celkový výtěžek poslouží jako každoročně pacientům Kliniky dětského a dorostového lékařství Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.

MISS 2003 PRO iDNES.cz - všechny články