První vicemiss Hasička ČeskoSlovensko Nela Šmírová, vítězka Stanislava

První vicemiss Hasička ČeskoSlovensko Nela Šmírová, vítězka Stanislava Halušová, Druhá vicemiss Markéta Járková a Hasič roku 2013 Tomáš Petreček | foto: Marek Navrátil, iDNES.cz

Hasiči znají své nejkrásnější kolegy, bodovala Slovenka a Čech

  • 16
Česko i Slovensko už vědí, kde žijí nejkrásnější hasiči a hasičky roku. V případě dívek míří jedna korunka na Slovensko, dvě zůstávají v Česku. Mezi muži uspěl Čech. Rozhodlo o tom slavnostní finále, které v Praze moderovali Jana Marečková a Libor Bouček.

Titul Miss Hasička ČeskoSlovensko letos získala jednadvacetiletá Slovenka Stanislava Halušová, která dokázala uspět v konkurenci devíti finalistek.

"Vůbec jsem to nečekala, jsem z toho pořád v šoku a neuvědomuji si to. V konkurenci takhle krásných holek jsem netušila, že bych mohla zrovna já vyhrát," uvedla rodačka ze slovenské Likavky, jež se k profesi dobrovolné hasičky dostala díky svým rodičům.

"Oba moji rodiče jsou hasiči. Ale partner hasič být nemusí, to není podmínkou. Musí být ale fešák se sportovní postavou," dodala nezadaná vítězka, jež se chlubí výškou 174 centimetrů a mírami 87-65-94.

První vicemiss Hasička ČeskoSlovensko se stala osmnáctiletá Nela Šmírová z Frýdlantu nad Ostravicí, druhou pak dvacetiletá Markéta Járková z Heřmaniček. Obě vicemiss jsou zadané a věří, že jim vztah vydrží.

Dobrovolné hasičky musely v průběhu finále ukázat své tělo v plavkách, čekal je pohovor, volná disciplína a módní přehlídka v šatech návrhářky Sandry Markové. Pro většinu z dívek byla role modelky premiérou.

Součástí večera byla i volba Hasiče roku 2013, jímž se stal třiatřicetiletý Tomáš Petreček ze Slavkova. Vítěz měří 180 centimetrů a jako hasič má pozici pravý proud. A stejně jako Miss Hasička ČeskoSlovensko je i on je nezadaný.

Hasič roku 2013 Tomáš Petreček ukázal vypracovanou postavu.

Během večera vystoupili Leona Machálková, Martin Maxa či Heidi Janků. V porotě zasedli Agáta Prachařová, tenistka Iveta Benešová či Andrea Verešová, jež na slovenskou vítězku byla vzhledem ke svému východnímu původu náležitě pyšná.

"Můj manžel říká, že Slovensku pozná na první dobrou. Vždycky, když se mu líbí nějaká dívka či žena, zjistí, že je Slovenka," dodala Verešová v sexy róbě.