Jana Doleželová jako čertice | foto: Vojtěch Resler

Miss Doleželová: s hrbem, bradavicemi a křivými zuby

  • 11
K dozdobení své krásy stačí Miss 2004 většinou jen pár minut. Jak dlouho ale trvá, než se z kočky se super pletí a bezchybnou postavou stane hrbatá a ošklivá čertice? „Nejzdlouhavější je příprava černých drápků a zubů, i s ostatními detaily proměny jsou to pak nejméně dvě hodiny práce,“ prozradila Jana Doleželová.

"Maskérky mě mění opravdu k nepoznání," směje se čertice Arkana z pohádky Peklo s princeznou. "Mám sedm natáčecích dní, což pro mě znamená sedmkrát změnu vizáže," prozradila.

Bradavice, hrb na zádech, umělé zuby, to vše přibývá na jinak dokonalém těle modelky, pro kterou je role v pohádce jednou z dalších hereckých zkušeností.
"Natáčení zatím nebylo nijak jednoduché. Kvůli své minulé herecké roli jsem se učila francouzštinu, tentokrát to byla jízda na koni. Scéna pro mě byla hodně komplikovaná. Sedět v sedle je sice krásný pocit, na druhou stranu je ale spojený s respektem z velkého zvířete. Naštěstí kůň nebyl z mnoha lidí na place  neklidný a vše proběhlo v pořádku," oddechla si.

Vlastní lékárna

Herectví a modeling určitě nejsou jedinou prací, kterou Janu naplňují. Jako jediná z vítězek soutěží krásy v ČR se pyšní doktorským titulem. "Absolvovala jsem pětileté magisterské studium na Farmaceutické fakultě Karlovy univerzity. Na téže fakultě jsem pak v průběhu jednoho roku připravovala rigorózní práci, jejíž obhajobou jsem získala titul doktorka farmacie," vypočítává.

"Nyní se připravuji na atestaci, k níž je potřeba čtyřletá praxe v lékárenství. Od dokončení studia pracuji v lékárně jednou týdně, tedy pokud nejsem v zahraničí.  A teď jsem si konečně splnila svůj sen – v listopadu budu slavnostně otevírat svou vlastní lékárnu, jejíž příprava mi zabrala několik měsíců," dodává.

Práce spojená s lékárnou je také jedním z důvodů, proč není Jana tak často k vidění na přehlídkových molech. "Pečlivě zvažuji, kterou modelingovou nabídku přijmu a kterou nikoliv. Přehlídky už z časových a ekonomických důvodů téměř nedělám. Ušetřené  hodiny tak mohu věnovat své profesi, nebo také moderování a občasnému focení."LUCIE VÁCHOVÁ pro iDNES.cz - MISS ČR 2003 přináší zaručené zprávy ze společnosti...