Tým krásek Česká Miss Lucie Hadašová (uprostřed) a vicemiss Eva Čerešňáková (vpravo) a Lilian Sarah Fischerová vyrábějí lahodný dort

Tým krásek Česká Miss Lucie Hadašová (uprostřed) a vicemiss Eva Čerešňáková (vpravo) a Lilian Sarah Fischerová vyrábějí lahodný dort | foto: Míla Lepší

Křehké krásky zapomněly na dietu

  • 3
V souboji v kulinářském umění se v pražské restauraci U básníka pánve střetly finalistky České Miss 2007 s hvězdami z muzikálu Angelika.

Tým krásek vytvořily Česká Miss  Lucie Hadašová a obě vicemiss Eva Čerešňáková a Lilian Sarah Fischerová, jejich soupeři byli Monika Absolonová, Linda Finková a Vilém Čok.

Prvním úkolem bylo ozdobné vyřezávání melounu. Zatímco Vilém Čok obrátil vyřezávání v legraci a předváděl s melounem paviána, Evě Čerešňákové se podařilo vyřezat nejzdařilejší výtvor. Tým České Miss byl úspěšnější a ujal se vedení jedna nula. 

Poté vyhlásil šéfkuchař a majitel restaurace U básníka pánve Jiří Strašic další disciplínu. Soutěžící dostali vzor dortu, jaké se nosily na královský stůl v dobách Angeliky. Jejich úkolem bylo vytvořit něco podobného. Ukázalo se, že pěvecké hvězdy z muzikálu mají k tvorbě historického dortu blíže. K tomuto závěru dospěla porota, jejímiž členy byli ředitelka České Miss Michaela Maláčová, producent muzikálu Oldřich Lichtenberg a porotce ze soutěže Česko hledá Superstar Eduard Klezla.

Stav byl tedy jedna ku jedné a rozhodnout mělo docela obyčejné krájení cibule. Byl to napínavý štafetový souboj, v němž se jako vynikající finišmanka ukázala Lilian Sarah Fischerová. Za celkového vítěze byl tedy vyhlášen tým České Miss, který povzbuzovaly další finalistky letošního i minulých ročníků.

Kuchaři pak předvedli své umění, díky kterému je restaurace známá svými specialitami. Následovala hostina, na níž i křehké krásky zapomínaly na dietu a nechaly se zlákat nejrůznějšími dobrotami.