CNN Prima NEWS pokračuje v předvolebním vysílání další speciální diskusí

CNN Prima NEWS pokračuje v předvolebním vysílání další speciální diskusí | foto: TV Prima

CNN Prima NEWS odvysílá tříhodinovou předvolební debatu

  • 16
Zpravodajská stanice CNN Prima NEWS pokračuje v předvolebním vysílání další speciální diskusí. Ve čtvrtek 19. srpna se v tříhodinovém pořadu 50 dní do voleb sejde osmička zástupců vybraných politických subjektů.

„Naše první velká diskuse se u diváků v červenci setkala s pozitivním ohlasem, proto jsme i koncept pořadu ‚50 dní do voleb‘ zachovali stejný. Diváci se tentokrát mohou těšit na to, jak se politici postaví k tématům v situaci, kdy se naplno rozbíhají jejich volební kampaně,“ popsal šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima NEWS Pavel Štrunc.

Česká televize začne vysílat volební spoty koncem září

Tříhodinový pořad bude rozdělen do tří částí, debatu se současnými politiky povede Michal Půr a v závěrečné hodině, ve které vystoupí v roli komentátorů například i bývalí předsedové vlád, bude moderátorkou Markéta Fialová.

Volby do Poslanecké sněmovny 2021 na iDNES.cz

V první hodině pořadu vystoupí zástupci hnutí Přísaha, hnutí Trikolora Svobodní Soukromníci, strany ČSSD a strany KSČM. Do druhé části byli pozváni reprezentanti hnutí SPD, hnutí ANO, koalice Pirátů a Starostů a koalice SPOLU. A v poslední hodině dostanou prostor s hodnocením svých předřečníků bývalí premiéři Jiří Paroubek a Mirek Topolánek, exministr financí Miroslav Kalousek a bývalý ministr zahraničí Cyril Svoboda.

Účast v pořadu přislíbili Vít Rakušan, Marian Jurečka, Karel Havlíček, Tomio Okamura, Matěj Stropnický, Vojtěch Filip, Zuzana Majerová Zahradníková a Robert Šlachta.

„Jedním z klíčových témat této předvolební diskuse bude i situace kolem covidu. I když je pandemie na ústupu, nabízí se celá řada otázek a výzev, kterým se budou muset politici v dalším volebním období postavit čelem a řešit je v praxi. Ať už jde o dopady na ekonomiku nebo otázky bezpečnosti či spravedlnosti,“ uvedl šéfeditor zpravodajství a publicistiky CNN Prima NEWS, který má letošní volební vysílání na starost, Tomáš Vojáček.

Jeden, nebo všichni? Koho z lídrů koalic budou zvát do předvolebních debat

Do pořadu 50 dní do voleb byli pozváni zástupci politických subjektů vybraných na základě zprůměrování výsledků volebních průzkumů tří agentur zveřejněných k začátku letošního července. Také v této velké diskusi budou volební koalice zastoupeny jedním reprezentantem, vysvětlila Prima v tiskové zprávě.

Od 30. srpna pak nasadí CNN Prima NEWS každý všední den vysílací blok věnovaný volbám.


Video