Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (19. srpna 2020)

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (19. srpna 2020) | foto: ČTK

Ministr Vojtěch se setkal s nakaženým, test na covid měl negativní

  • 43
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch se během minulého týdne setkal s nakaženým novinářem. Informaci mu v neděli sdělila hygienická služba, do karantény však nemusel, protože se nejednalo o blízký kontakt. Ministr se i přesto nechal otestovat. Výsledek testu byl negativní.

Ministr se s nakaženým novinářem setkal při individuálním rozhovoru hned dvakrát. „Byli jsme v kontaktu ve středu, hygiena se mi ozvala v neděli,“ upřesnil ministr, který je zároveň i poslancem za ANO. Mluvčí ministerstva zdravotnictví Gabriela Štěpanyová sdělila webu Echo24.cz, že Vojtěch nemusel do karantény, protože se nejednalo o úzký kontakt, který by izolaci potřeboval.

Šlechtová má koronavirus, poslance testují. Trápí ji horečka i bolesti kloubů

Kvůli pozitivně testované poslankyni za ANO Karle Šlechtové hygieniky kontaktován nebyl, řekl v úterý novinářům. Kvůli nákaze bývalé ministryně obrany a pro místní rozvoj bylo do karantény posláno jedenáct lidí, nemoc se zatím u nikoho nepotvrdila.

Poslanci se naposled sešli minulý týden ve středu na mimořádné schůzi, kdy schválili speciální zákon, který umožní lidem v karanténě kvůli koronaviru hlasovat v říjnových senátních a krajských volbách, a zavedení distanční výuky do školského zákona. Šlechtová ve Sněmovně sedí na pomezí poslanců ANO a ČSSD.

Z politiků se v březnu nakazil koronavirem například senátor ODS Pavel Karpíšek, pozitivní test měl v dubnu též tehdejší plzeňský hejtman za ČSSD Josef Bernard, který nyní vede kandidátku hnutí Starostové a nezávislí (STAN) pro krajské volby, a v červnu také náměstek pražského primátora Petr Hlubuček (STAN).

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video