Kovový kvádr stojí na území amerického státu Utah. Úřady přesnou polohu nezveřejnily, přesto se již prvním amatérským detektivům podařilo místo vystopovat. (27. listopadu 2020) | foto: AP

VIDEA TÝDNE: Záhada v poušti, rebelující hospoda a opilá veverka

  • 1
V americkém Utahu řeší záhadu. V pouštní krajině se tu objevil podivuhodný kovový monolit o výšce 3,6 metru. Majitel pražské restaurace Šeberák se rozhodl otevřít navzdory vládnímu nařízení a policie na sebe nenechala dlouho čekat. V Krušných horách otevírají nejdelší zipline u nás, mladá žena přebíhala na červenou před zraky policistů a veverka to přehnala se zkvašenými hruškami.

Amerika řeší záhadu, kde se uprostřed pouštní krajiny ve státě Utah vzal podivuhodný kovový monolit. Objekt vysoký 3,6 metru objevila minulý týden mezi skalami posádka vrtulníku při sčítání ovcí tlustorohých.

Pražská restaurace Šeberák se ve čtvrtek otevřela zákazníkům. Úplně jako za časů před koronavirovými opatřeními, nikoliv prodejem přes okénko. Majitel tvrdí, že vláda jen vytváří chaos a současná opatření může zrušit Ústavní soud. Pokud mu podnik úřady zavřou, je připravený zažalovat vládu. Večer na místo vyrazili policisté.

V horském středisku na Klínech nedaleko Litvínova otevírají pro milovníky adrenalinových sportů novou atrakci. Krušnohorská zipline je vůbec nejdelší v Česku, pátou nejdelší v Evropě a v seznamu nejdelších zipline světa se vešla do první dvacítky.

Na svou netrpělivost doplatila mladá žena, která v centru Brna vběhla na přechod, kde svítila červená. K místu se totiž v tu chvíli blížil policejní vůz. Když hlídka na chodkyni zatroubila, žena směrem k uniformovaným mužům ukázala vulgární gesto. Nakonec musela zaplatit pokutu za přestupek.

Chvíle opojení alkoholem zažila veverka, která neodolala a uloupila zkvašené hrušky. Ty byly určené prasatům, které chová Kathleen Morloková v americké Minnesotě. Jen chvíli po konzumaci hrušek začala veverka pociťovat vedlejší účinky zkvašeného ovoce.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video