Diskuze

Na demonstraci proti vládě se v Praze sešlo 70 tisíc lidí, žádali demisi

Na tříhodinové demonstraci proti vládě se v sobotu na Václavském náměstí v Praze sešlo zhruba 70 tisíc lidí. Protest s názvem Česká republika na 1. místě byl společnou akcí organizací, politických stran a občanů, kteří nesouhlasí se současnou politikou České republiky. Organizátoři vyzvali k demisi vlády a ohlásili, že chystají stávku, pokud by k ní nedošlo. Podle premiéra Petra Fialy demonstraci svolaly „síly, které se hlásí k proruské orientaci, mají blízko k extrémním pozicím a jsou proti zájmům ČR.“
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

J87o51s49e24f 83L77i61d64a

8. 9. 2022 17:38

Zajímavé, podle údajů policie v listopadu 1989 bylo na Václaváku 300 000 demonstrantů. Letos 3.9. na stejně zaplněném Václaváku 70 000. Ono se nám to náměstí scvrklo na 1/3 původní velikosti?

0 1
možnosti
MZ

Tato vláda demolici naší země dobrovolně neukončí. Je neuvěřitelné jak dlouho si nechají občané ČR od těchto zaprodaných šmejdů .... na hlavu :-/.

2 3
možnosti
PV

Uvidíte, že soudy mu ještě zaplatí. Šukalovi.

0 0
možnosti

Ruský propagandista Vrábel chystá další demonstraci, pojedete? ;-)

1 0
možnosti
TB

Greendeal podepsal Bureš. Republiku taky zadlužil Bureš. Prostě pláčete na špatném hrobě. Jasné?

3 1
možnosti
ŠM

pane Fialo, lidi se prostě bojí a dav, kterej má strach se mnohdy odhodlá k zopufalým činům..měl byste přestat vysílat signály a konečně něco dělat!!!

3 2
možnosti
SK

On dělá co umí, kecá. A když ho začali kritizovat že nedělá nic, tak v těch kecech přitvrdil. Přeskočit svůj stín se jaksi nedá.

5 2
možnosti
VB

Byla to silně pro-ruská akce, organizátoři zjevně zneužili některé občany. V zájmu Kremlu je oslabit EU i NATO, bez těchto struktur bychom byli na úrovni Moldavska či Gruzie, zcela bezmocní proti zvůli Putinova režimu. Putin nešetří ani vlastní lidi: ohrožováním záporožské jader. elektrárny vystavuje riziku radiace i separatisty na Donbasu a Krymu, dále jih Ruska. Češi by si měli uvědomit, že se nalézáme v jakési "třetí světové válce" (vč. rizika užití jader. zbraní, a to ze strany Ruska, nikoli Západu), měli bychom Rusko izolovat, nenechat se vydírat Kremlem diktovanými cenami, zaměřit se na levné a rychle provozovatelné obnovitel. zdroje energií. Nebo jsme tak změkčilí, že nevydržíme přechodně např. sníženou teplotu v budovách? Je to pořád lepší než se "ohřát" radiací. ČR by ale měla podobně jako jiné evrop. země uvalit dodatečnou daň na firmy, které dosahují během války neuvěřitelných zisků, z toho pak pomáhat nejchudším.

5 7
možnosti
VL

"...zaměřit se na levné a rychle provozovatelné obnovitel. zdroje energií...." Soláry a větrníky jsou principielně neřiditelné, a abyste udržela stabilní sít - to je nezbytný předpoklad její funkčnosti - tak musíte bud vyřešit skladování elektriky (třeba přečerpávačky - ale na to už pomalu chybí vhodné geografické podmínky) nebo mít 100 procentní horkou rezervu v paroplynových elektrárnách. A jsme přesně tam,. kde jsme nyní.

1 0
možnosti
VP

Tady je zase nových, rozhořčených nicků. Zdá se, že v Pitěru aktivovali všechny síly ;-)

4 0
možnosti
Foto

Teda i-dnesove, tuhle snusku slovnich prujmu nekolika dementu mate za diskuzi? Vazne? Takovy nesmysly, co tu pisou Caha, Punda a dalsi stale se opakujici jmena, to se nevidi. Vubec se nelze divit, ze se tu krom nich neobjevuji commenty i jinych lidi. Tohle je atrapa diskuze. A jeste kdyz se vezme do uvahy, ze melou furt ty stejny hxxxx. No des a bes.

3 0
možnosti
JB

Ale ale... Kdopak to byl na podiu? Sám velký český "vlastenec", spolupracovník televize ruské armády Zvezda a také hlavního propagandistického pořadu ruské státní televize Rossija Žarko Jovanovič. Ale prý to všechno bylo "ČR na 1. místě". No tak určitě. https://hlidacipes.org/cesky-vlastene

https://twitter.com/_Roman_Maca/status/1566319200242749440/photo/1

8 0
možnosti