ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Chci zrušit smlouvy s „korporací ČR“, chodí úřadům. Dopisy obsahují i vlasy

  • 324
České úřady obdržely stovky takzvaných čestných prohlášení o životě. V těch lidé uvádějí, že jsou „stále naživu“ a že rozvazují veškeré smlouvy mezi sebou a „korporací Česká republika“. Jako doklad přikládají své vlasy, vousy nebo otisky prstů. Úředníci neví, co s nimi dělat. Na fenomén upozornilo Echo24.

„Já… z rodu… čestně prohlašuji, že jsem starší osmnácti (18) let a jsem způsobilá/ý k právním úkonům a veřejně prohlašuji následující:,“ začínají podle Echo24 prohlášení, která lidé zasílají třeba na Úřad vlády, Ústavní soud, Pražský hrad nebo jednotlivá ministerstva.

Žadatelé dále pokračují tvrzením, že „k datu tohoto prohlášení o životě je bytost známá jako ... stále na živu a dýchá“ a že „neodevzdává vládu nad sebou žádné ze stran a hnutí ani jinému člověku“. Žádost obsahuje také podpis tří svědků, kteří uvádějí, že „nám je jednotlivě i společně známa bytost známá jako ... z rodu ..., že je živá a dýchá a že není ztracena za mořem, nýbrž chodí po světě a že jsme svědky toho, jak připojuje svůj autogram k výše uvedenému dokumentu a také umisťuje bio vzorek svého těla na toto prohlášení“.

Závislí můžeme být i na konspiračním vidění světa, varuje odborník

Dále je součástí dodatek, kterým chce daný člověk rozvázat a zrušit veškeré smlouvy mezi sebou a „korporací Česká republika, která je vedena jako LTD společnost v britské národní bance“, a vzorek vousů, vlasů či otisk prstu.

Lidé, kteří tyto dokumenty zasílají, v nich tvrdí, že jejich rodiče za ně při podpisu jejich rodného listu nevědomky uzavřeli smlouvy s „korporací Česká republika“, své „otroctví“ pak nevědomky stvrdili při převzetí občanského průkazu. „Všechny tyto smlouvy považuji za neplatné, protože mezi mne ... z rodu ... a Stvořitele se nemá právo stavět žádná vláda, soudce, úředník nebo policista či jiný zaměstnanec korporace Česká republika nebo jiný zaměstnanec firmy,“ stojí dále v dodatku.

Desítky až stovky žádostí

Podle Echa24 eviduje nejvíce žádostí Ústavní soud a Úřad vlády, obě instituce obdržely desítky až stovky těchto dopisů. Další pak byly adresovány Hradu či ministerstvům.

Jak ale server upozorňuje, podle úředníků daných institucí žádný proces zrušení smluv se státem, který pisatelé požadují, neexistuje, úřady tak nemají jak s dopisy naložit. Iniciativa má podle nich znaky jednání sekty – někteří lidé je zasílají i ve jménu svých dětí, žádosti jsou navíc mnohdy totožné.

Pravděpodobně však může jít o stoupence konspirační teorie, která tvrdí, že na konci roku 2012 zanikly národní státy poté, co na ně skupina právníků podala žalobu u mezinárodního soudu. Země se poté podle této teorie transformovaly na soukromé společnosti.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video