Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Pěsti, nadávky, výhrůžky. Zaměstnanci úřadů práce čelí stovkám útoků

Bezpečnost se na úřadech práce řeší již několik let. Agresivní klienti jsou takřka na denním pořádku, incidentů je kolem pěti set ročně. Přestože některé pobočky zavedly bezpečnostní skla, SOS tlačítka či ostrahu, tragický incident v Bělehradské ulici ukázal, že ani to někdy nestačí. Mezi nejčastější důvody napadení patří například nespokojenost s výplatním termínem či s výší dávek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TD

Před deseti lety skončil můj zaměstnavatel. Na Úřadě práce paní položila spíš řečnickou otázku, jestli si práci najdu sám. Viditelně se jí ulevilo, když jsem řekl že ano. K tomu podpora ne 60 procent nebo kolik má být, ale zastropovaná pevným limitem na sotva 30. A ještě buzerace tam povinně chodit i když se mi nic nesnažili najít. Naštěstí to trvalo jen 2 měsíce, protože s takovým přístupem má jeden chuť být přinejmenším vulgární.

2 0
možnosti
VP

Chovají se mile, přesto jsem ve vztahu s ÚP ve střehu. Mají velmi podivná pravidla, kdy v kolonce kontaktní údaje, vyžadují e-mail a telefon. Zhruba pře 15 lety mi ÚP telefonicky rušil schůzky a měnil jejich termíny. Když jsem zavolala na ÚP já a chtěla přesunout termín schůzky, pracovnice mi sdělila, že toto není možné. Zaslala jsem jí e-mail, kde mne německý zaměstnavatel pozval na pracovní pohovor do Norimberka. Ten kolidoval s termínem na ÚP. ÚP mi e-mailem odpověděl, že se mohu odhlásit z evidence v pracovní dny od - do. Pohovor jsem zrušila, e-mail jsem přeložila a zaslal německému zaměstnavateli. Ten kupodivu navrhl jiný termín, já v odpovědi vyjádřila vděk a hlubokou úctu.

Doporučuji vůbec úřadu práce nesdělovat, že si hledáte zaměstnání a v jaké fázi vyjednávání se nacházíte. Zpravidla vám neháže klacky, ale celé stromy pod nohy.

Aby toho nebylo málo. Za několik měsíců jsem se z ÚP odhlásila a nastoupila v Norimberku. Poslední podpora přišla složenkou. Poprosila jsem e-mailem ÚP, že jsem v Německu a dala mu bankovní spojení. Bum ho! Za měsíc manžel telefonuje: "Přišla druhá složenka. Druhý pokus, pošťačka mi to nedá!"

Píši další e-mail na ÚP, že jsem v Německu a dala mu bankovní spojení. Bum ho! Manžel telefonuje: "Přišla třetí složenka. Třetí pokus, pošťačka mi to nedá!"

Píši další e-mail na ÚP, že jsem v Německu a dala mu bankovní spojení. Bum ho! Manžel telefonuje: "Přišel doporučený dopis z ÚP, pošťačka mi ho nedá!"

Vybírám si dovolenou a jedu 370 km na poštu pro dopis. ÚP mne vyzývá, ať se dostavím na ÚP, protože si nepřebírám složenky.

Německý zaměstnavatel označil celé chování českého úřadu práce za : "Behördekrieg gegen das eigene Volk."

Samozřejmě, ža při další evidenci na ÚP jsem kolonku telefon a e-mail nevyplnila. Jednou mi přišel z ÚP odkaz na místní burzu práce, aktivovala jsem spamový filr. Mám i jinou simku. Razím německé heslo, že každou hru musí hrát vždy obě strany. Česky jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.

2 0
možnosti
VP

Chovají se mile, přesto jsem ve vztahu k ÚP ve střehu. Mají velmi podivná pravidla, kdy v kolonce kontaktní údaje, vyžadují e-mail a telefon. Zhruba před 15 lety mi ÚP telefonicky rušil schůzky a měnil jejich termíny. Když jsem zavolala na ÚP já a chtěla přesunout termín schůzky, pracovnice mi sdělila, že toto není možné. Zaslala jsem jí e-mail, kde mne německý zaměstnavatel pozval na pracovní pohovor do Norimberka. Ten kolidoval s termínem na ÚP. ÚP mi e-mailem odpověděl, že se mohu odhlásit z evidence v pracovní dny od - do. Pohovor jsem zrušila, e-mail přeložila a zaslala německému zaměstnavateli. Ten kupodivu navrhl jiný termín, já v odpovědi vyjádřila vděk a hlubokou úctu.

Doporučuji vůbec úřadu práce nesdělovat, že si hledáte zaměstnání a v jaké fázi vyjednávání se nacházíte. Zpravidla vám naháže ne klacky, ale celé stromy pod nohy.

Aby toho nebylo málo. Za několik měsíců jsem se z ÚP odhlásila a nastoupila v Norimberku. Poslední podpora přišla složenkou. Poprosila jsem e-mailem ÚP, že jsem v Německu, nemohu si vyzvednout složenku a dala mu bankovní spojení. Za měsíc bum ho! Manžel telefonuje: "Přišla druhá složenka. Druhý pokus, pošťačka mi to nedá!"

Píši další e-mail na ÚP, že jsem v Německu a dala mu bankovní spojení. Bum ho! Manžel telefonuje: "Přišla třetí složenka. Třetí pokus, pošťačka mi to nedá!"

Píši další e-mail na ÚP, že jsem v Německu a dala mu bankovní spojení. Bum ho! Manžel telefonuje: "Přišel doporučený dopis z ÚP, pošťačka mi ho nedá!

Vybírám si dovolenou a jedu 370 km na poštu pro dopis. ÚP mne vyzývá, ať se dostavím na ÚP, protože si nepřebírám složenky.

Německý zaměstnavatel označil celé chování českého úřadu práce za: "Behördekrieg gegen das eigene Volk."

Samozřejmě, při další evidenci na ÚP jsem kolonku telefon a e-mail nevyplnila. Jednou mi přišel z ÚP odkaz na místní burzu práce, aktivovala jsem spamový filr. Mám i jinou simku. Razím heslo, že každou hru hrají obě strany.

0 0
možnosti
TT

I o tomto byl film Eat the Rich. Ovšem i bez uměleckého zpracování je nám jasné, kam vede cesta současného režimu - do totální diktatury. Ouřady, který nikdo k ničemu nepotřebuje, budou po lidech vymáhat a vymáhat (což se týče i toho že prý lidem prospěšného pracáku) a budou se proti nenávisti perzekvovaných bránit smrtícími zbraněmi.

0 0
možnosti
MH

Nehážu všechny do jednoho pytle a neobhajuju útoky. I na ÚP jsem narazil na normální, milé paní se kterýma jsem si příjemně popovídal. Ale také jsem narazil na aroganci, neznalost, otřesné chován. Zažil jsem i hysterickou úřednici, která mi lhala a když jsem si zjistil pravdu na jejich stránkách, začala po mě ječet, mrskla po mě papíry a vyhodila mě. Také jsem zažil úřednici, co mě seřvala, že jsem si sehnal a vytiskl formuláře na internetu. Každá stránka totiž je na zvláštním papířu a ona musí udělat víc úkonů razítkem... A všeobecně zjišťuju, že se úřednice přizpůsobili tomu, že uchazeči většinou práci nehledají. "Umístěnku" se kterou si zajdu do firmy si ji potvrdit jsem nedostal nikdy. Pozvánka jednou za dva měsíce a k tomu 1-3 vytištěné pozice, většinou dávno obsazené.

Takže neschvaluji, ale nedivím se. Jsem kliďas, uměl jsem ukecat i hrozící konflikty v hospodě, umím se vctít i do toho, že to nemají jednoduché. Ale při jednom konkrétním jednání s paní na ÚP na Křenové v Brně jsem opravdu viděl rudě a musel se jít uklidnit ven, než jsem to šel řešit s její vedoucí.

8 0
možnosti
RP

Myslím, že jste to trefil.

Oni se přizpůsobili, protože nezaměstnaný, který pravidelně chodí na schůzky, jim dává práci a nedělá problémy.

Problémy jim dělají ti, co odtamtud chtějí co nejrychleji zmizet.;-D

3 0
možnosti
JK

Mně zaplatili rekvalifikaci za šestnáct tisíc. A ano, pak jsem si sehnal práci během dvou týdnů. Za sebe nemůžu říci na ÚP křivého slova.

0 0
možnosti
VP

Kladu si otázku: Proč stát z daní, určených na nemocnice, silnice, hasiče, policty, atd. platí "rekvalifikace" nezaměstnaným, kteří nastoupí do soukromého sektoru?

0 0
možnosti
KW

Důsledek "liberálních a demokratických" principů v praxi. A důsledek "liberállů a demokratů", kteří znamenají vítězství anarchie na pořádkem. Komu se to líbí, bude volit Stan, Piráty a další....

1 4
možnosti
AK

Pokud chce někdo pracovat, práci najde. Nesmíte si plést práce a zaměstnání. Když neseženu práci v oboru, tak se hold musím naučit něco jiného...a to je problém.

3 0
možnosti
MN

Jen pro někoho. Ve svém životě jsem již vykonával řadu prací, které byly diametrálně odlišné a nikdy jsem s tím neměl problém. Jde jen o to nebýt líný.

0 0
možnosti
VV

Když může být uniformovaná ochranka v obchodě, na tak exponovaném místě jako je úřad práce by to měla být samozřejmost. A tresty by měly být takové, aby odrazovaly od pouhého nápadu, natož jeho uskutečnění. Vždyť co je pro chronického asociála nějaké správní řízení.

0 0
možnosti
VP

Manžel obkládal na fušce schody. Z kuchyně křik. Paní se srazila omáčka a nevěděla co dál. Manžel je kuchař, oběd dodělal. Paní povídá já moc nevařím, víte já jsem vyučená zednice. 16 let jsem dělala na zednické údržbě v dole, pak mě rekvalifikovali na kuchařku. Manžel vytřeštil oči a povídá já jsem vyučený kuchař a mě zase rekvalifikovali na zedníka.

Opakuji , ÚP je naprosto zbytečná instituce.

5 2
možnosti
JH

J72i21r82i 43H52r39u17b65y

1. 7. 2021 20:17

Cesty pane jsou nevyzpytatelne.

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Zaplavila veřejnost teoriemi, řekl Zemanův advokát o Stehlíkové. Ta se tiše smála

28. května 2024  8:49,  aktualizováno  10:42

Aktualizujeme Soud rozhoduje o žalobě bývalého prezidenta Miloše Zemana na lékařku Džamilu Stehlíkovou kvůli...

Ústavní soud zrušil zmrazení platů soudců v roce 2022. Doplácet se nebudou

28. května 2024  8:39,  aktualizováno  10:31

Ústavní soud v úterý dopoledne postupně vyhlásí tři nálezy, které se budou věnovat zásahům do...

Poblíž Bulovky se srazila tramvaj s autem, jeho řidičku museli vyprostit hasiči

28. května 2024  9:17,  aktualizováno  9:59

V Praze 8 se v úterý ráno srazila tramvaj s autem. Hasiči řidičku osobního vozu vyprostili a...

Devět mrtvých kvůli ohni. Soudí ředitele domova pro postižené, vinu odmítá

28. května 2024  7:41,  aktualizováno  9:35

Okresní soud v Chomutově začal projednávat případ tragického požáru v domově pro mentálně postižené...