Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

TOP 09 navrhla snížit zdravotní pojištění zaměstnancům a živnostníkům

Snížení zdravotního pojištění zaměstnancům a živnostníkům ze současných 13,5 procenta z vyměřovacího základu o tři procentní body a zvýšit platbu za státního pojištěnce z 1018 na 1 805 korun navrhuje TOP 09. „Je třeba nastavit jiný, férový způsob,“ řekl šéf poslanců TOP 09 a exministr financí Miroslav Kalousek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Á, další kopání do démona Kalouska. Pro všechny křiklouny jenom připomínám, že Kalousek ministroval v letech krize a bezprecedentního poklesu ekonomiky a rekordní nezaměstnanosti. Nemluvě o tom, že po vládách ČSSD zdědil deficitně nastavené rozpočty z let vysokého růstu.

Druhou oblíbenou kapitolou je kopání do superhrubé mzdy. Tady bych chtěl všechny kritiky upozornit, že v civilizovaném světě je hrubou mzdou nazývána naše mzda superhrubá. Odvody zaměstnavatelů do sociálního a zdravotního pojištění jsou jenom skryté zdanění práce a umožňují vytvářet lživý mýtus o relativné nízkém zdanění práce v ČR.

Podle mého názoru by měla být zrušena hrubá mzda tak, jak je dnes, zrušeny odvody zaměstnavatele a tyto převedeny na zaměstnance tak, aby se hrubou mzdou stala mzda dříve superhrubá. Potom snad i těm nejhloupějším dojde, jak u nás stát odírá pracující a že i ty nejnižší příjmové skupiny odvádí eráru spoustu peněz.

0 0
možnosti
Foto

Nezapomínejte, že Kalouskova strana byla také ve vládě s ČSSD a že se na deficitních rozpočtech sama podílela - některé návrhy jeho strany těsně před volbami i socani považovali za předvolební populismus, tedy házet vše na ČSSD je docela mimo.

0 0
možnosti
JK

Typicky populistický a demagogický návrh Kalousek s tím otravoval již debatu s ministryní Schilerovou, která opakovaně vysvětlila, že by rozpočtu chybělo asi 40 mld. Kč. To je Kalouskovi samozřejmě jedno. On umí dělat větší schodky. A Moravec samozřejmě nevzbuzoval pochybnost, na jaké je straně. Rozhovor měl zřejmě zahájit nájezd na Babiše, tentokrát přes finance. Schilerová to ale proti zkušenému šíbrovi ustála. Tito lidé umí přesvědčivě mluvit o detailech a zastřít, že ústřední myšlenka je špatná. Nic nového. A také oživování Kalouska ČT mu asi moc nepomůže. Na politické scéně nemá za sebou prakticky již nikoho.

3 1
možnosti
ML

Nechápu, jaký problém je ve zrušení superhrubé mzdy a nastavení daně na 19%, či chtějí-li snížit daň z příjmu 18%.

2 0
možnosti
JK

Vše má základ v Kalouskově spekulaci s nesmyslnou superhrubou mzdou. Potřeboval účelově navýšit základ, aby s nižším % dostal svoje. Odstranění tohoto nesmyslu, (mohl ještě přičíst velikost bot) při zachování % sazby, vede ke ztrátě. Matematika SŠ, on Kalousek na víc neměl. Rv

2 1
možnosti
VT

Důchodci již své odvedli, tak co teď tady s nimi? Tak to na mě působí, když vidím u lékaře staršího člověka a jak je s ním jednáno. Každý by si měl uvědomit, že již nikdo z nás mladší nebude. Pokud za důchodce nebude hradit zdravotní pojištění stát, tak snad již ani k lékařům chodit nemusejí. Častokrát si vzpomenu na povídku J. Nerudy "Dědova mísa". Jak se teď budeme chovat k důchodcům, tak se za několik let naše mládež bude chovat i k nám. Všichni jednou zestárnou, v tom vidím v současné době jedinou spravedlnost.

1 0
možnosti
PT

Lékařům je ukradené jak a kdo platí pojištění, lékaře zajímá jen a jen to, jak a kolik jim platí pojišťovna a ta musí platit za všechny pacienty stejně.

2 0
možnosti
PT

Hm, takovýmto daňovým populismem, který Kalousek provozoval za Topolánka a připravil tak státní rozpočet o cca 100 mld ročně, nadělal mistr Kalousek v následujících letech 800 mld dluhů, teď to stejné doporučuje Babišovi. ;-D

3 1
možnosti
LF

To se mu to snižuje, když není ve vládě.

Co se mu ve snižování perfektně dařilo, daří, tak to je důvěra, jak v jeho osobu samotnou, tak partaj, kterou vedl.To okecat nejde ani od jeho dřívějších, či nynějších spolupracovníků a jeho obdivovatelů.

3 3
možnosti
Foto

To jsou názorové veletoče. Za své vlády chtěl Kalousek naopak zvýšit živnostníkům daně. https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/1125163-kalousek-zivnostnici-meli-odvadet-stejne-dane-jako-zamestnanci

3 0
možnosti
JH

Jasne tam mluvi o dani z prijmu. Ted se mluvi o zdravotnim pojisteni. Najdete pet rozdilu...

3 2
možnosti
OP

No tak jsem si myslel, že alespoň tady se pohybují lidé na relativně slušné úrovni. Po tom, co tu čtu za hnusy, jen nadávky a špinění jsem svůj názor ale přehodnotil. Je vidět, že nikomu z vás stále nedochází, že Top09 (ne nejsem voličem této strany) nechytla zrovna nejlepší období, co se týče ekonomického cyklu, na rozdíl od Babiše. To jestli je ministr financí dobrý nebo špatný se pozná hlavně v těch horších časech, ty bohužel Kalousek schytal (také za své tehdejší působení na té pozici získal ocenění, a to hned několil: Ministr financí roku, za roky 2008 a 2011 a roku 2012 Nejdůvěryhodnější ministr financí EU) a proto zůstal v nelibosti většiny těchto hlupáků, protože dělal nepopulární kroky, na které si ale třeba Babiš nikdy netroufl. Díky němu většina z nás prakticky nepoznala, že by tu nějaká krize vůbec byla. A když by teď za Top09 snížil zdanění mezd dle svého návrhu (což měla prakticky každá strana ve svém programu, akorát každá jiným způsobem ), tak je najednou zase špatný? Vždyť Babiš (nebo spíše Schillerová) chce snížit zdanění mzdy také, jen jiným způsobem, ke všemu způsobem postaveným na hlavu, co je potom on( ona)? Fakt Češi si budou stěžovat vždy, za každých okolností, za každých okolností stále jen negativní.

10 5
možnosti

Češi hlavně potřebují nepřítele - konkurz vyhrál Kalousek :-/

7 1
možnosti
LM

Živnostník odvede 2800kc i když nemá žádný zisk?

Ale pokud nemá nezaměstnaných žádný příjem, je bez práce, a si za něho platí stát.

Takže pokud nemá živnostník příjem a zisk, pak nemůže být živnostník a je je práce.

Takže šup na úřad práce.

0 3
možnosti
AV

No, jasně, to je přece logické. Proč mu snižovat zdravotní pojištění, když přece ho můžem poslat na pracák a zacvakt ho za ně my ostatní?

Pane vachmajstr, voni jsou hlava...

1 0
možnosti
JN

J75a16n 14N44e36m63e61t47h

5. 3. 2019 15:15

Veškeré návrhy od pravice směřují k tomu, aby si občan vše platil ze svého. Tento populistický krok je pouze mezičlánek ke 100% tním platbám za návštěvu lékaře, nemocnice a popřípadě i následnou hospitalizaci. Mladým a pracujícím to asi nevadí, rodiče si za svoje děti rádi zaplatí, ale kdo by platil za staré nemocné. Asi zubatá.

4 7
možnosti
DP

To tedy chápete úplně špatně. Kalousek naopak navrhuje, aby se platba za státní pojištěnce zvýšila.

9 0
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...