Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Taxikáři okradli primátora Prahy

Vymýtit zloděje mezi taxikáři, kteří dělají Česku ostudu v cizině, slibovali všichni pražští primátoři - a žádnému se to nepovedlo. Pavel Bém přistoupil na výzvu MF DNES a v přestrojení za anglicky mluvícího cizince si vyzkoušel, jak taxikáři v jeho městě kradou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Feo

14. 2. 2006 0:41
Obětavost do roztrhání těla
Jsem opravdu, ale opravdu dojatý jak sám přepracovaný primátor se obětuje a nehledě na své pohodlí slouží do roztrhání těla svým Pražanům a to zcela nezištně.
Jenom mě vadí, že na kontrolora má přílis vysoký plat, takže v tom vidím jen a jen osobní (předvolební, volební??)gesto, které má vzbudit dojem, že tak významnému funkcionáři nota bene z řad ODS tak upřímně záleží na vymýcení zlodějiny, kterou naši zemi zaplevelila spřátelená strana růžových růží.
0 0
možnosti
AW

wolf80

22. 8. 2007 23:25
Re: Obětavost do roztrhání těla

Mas pravdu, soudruha Paroubka si v jeho roli predstavit nedokazu :o) Jirkuv xicht je natolik jedinecny, ze kazdy toho veprika bradavicnateho hned pozna. Rovnez mi k nemu nesedi lyzovani, horolezectvi, ani jiny sport. Na to je moc liny... ;-D

0 0
možnosti

username

17. 1. 2005 9:44
nejen u nás
také se mě pokoušeli okrást, ale nejsem cizinec a tak vím kolik mám platit. Ovšem když jsem v roli cizince, tak se mi to stává také - v Belgii mě taxikář odvezl na druhý konec města než jsem chtěl (byl jsem tam poprvé, takže jsem to nepoznal), o zemích typu Tunis ani nemluvím (ale když je člověk s cetovkou, tak mu vždycky řeknou, kolik to stojí do každého města, takže se člověk taky nedá). Ale rozhodně by se s tím mělo něco dělat i u nás, taxikář který takto vědomě podvede musí mít okamžitý zákaz činnosti na deset let a pokutu ve výši tisícinásobku předražení (když je ve firmě, platila by to firma) Taxikářská firma, jejíž >10% z testovaných jízd bylo předraženo by měla dostat pokutu mega, když >15 tak zákaz činnosti. Všichni taxikáři by měli mít stejnou barvu vozu a ceduli taxi, kdokoliv jiný za úplatu převeze někoho jiného, měl by dostat pokutu ve výši 1000 násobku částky. Jako taková černá jízda by se počítala i jízda taxikáře bez zapnutého taxametru a odevzdaného paragonu. Jedno
0 0
možnosti

sf2

16. 1. 2005 12:46
podvod
Ja tedy nevim, ale kdyz taxikar neco predrazi a tim padem podvede cestujiciho, at je to cizinec, ci neni, tak je to u mne podvod dle paragrafu 250 trestniho zakona a trest je jasne dan, takhle by se melo postupovat, a ne jen pokutovat.Protoze pokutou musi taxikar dal okradat aby na ni nekde vzal, ze? Pane primatore skuste se nad timto zamyslet....
0 0
možnosti

miciangora

16. 1. 2005 10:41
dobře mu tak parchantovi,
už dávno s tím měl něco udělat a on tu pravomoc má a asi je jedinej, kterej může, ale co by to dělal, když má auto s řidičem k dispozici a taxíky vidí tak maximálně z okna
0 0
možnosti

Indian_cz

16. 1. 2005 9:38
Uz jim berte licence
Tak a je to.Sestoupit mezi lid a okusit život na vlastní kůži dělali i králové.To co si taxikáři dovolují je nehoráznost.Já vidím řešení v tvrdém a nekompromisním odebíráním licencí,protože mě nikdo nepřesvědčí,že o tom neví vedení těch firem.Chudáci cizinci,vystoupí z letadla a první setkání v naší zemi je se zlodějem a podvodníkem. Stejně je jich zbytečně moc a propichujou si gumy. Mám akorát obavu,že to vyjde do stracena.  
0 0
možnosti

Mitchell

15. 1. 2005 17:07
Tak co, pane primátore?
Už onečně ověříte, že jsou pražští taxíkáři v případě cizinců zloději? A že to není jenom těch Vámi deklarovaných 20 %? Ve Vašem případě to bylo rovných 100 % (sice jeno dva ze dvou, ale i to o lecčem hovoří). Asi to bude chtít zpřísnit pravidla. Když jsem v Praze, jezdím taky často taxíkem a okradený jsem zatím nebyl. Ale jsem čech. Asi budu muset zkusit jednou promluvit anglicky, uvidíme. Ale na Vás je, abyste se postaral o nápravu, a to rychle. Vždyť je to ostuda ...
0 0
možnosti

bazuka2

15. 1. 2005 17:23
Re: Tak co, pane primátore?
Za takovýhle přestupek je jediný možný trest : Odebrání licence. Černí taxikáři - neoprávněné podnikání se škodou většího rozsahu - na neodvedených daních.Kdyby byla politická vůle tutu lumpárnu zlikvidovat,dávno by to nemělo takové rozměry ! Ale jak se říká : Za peníze v Praze dům. Všude jsou kámoši.
     
0 0
možnosti

wo_co_go

15. 1. 2005 16:51
taxíkem jezdím
dá-li se říct poměrně často, bydlím na Vinohradech, takže pokud se mi nechce večer čekat na tram nebo jít pěšky, pokud je kosa nebo prší, beru taxi, občas i se psem, když se vracíme večer z města, a i s ním v podstatě bez problémů..důležité je, že vím, kolik cca mám platit, takže nemám problém (většinou kolem 80-100kč a beru potvrzení vždy), párkrát řidič nezapnul počitadlo a pak chtěl třeba i 150, řekl jsem, že obyčejně platím 80-100, bez jeho potvrzení to bude za 50 a pokud se mu nelíbí, zavolám poldy, takže se vždy dohodnu, v zahraničí jezdím taxikem taky, tam je to úplně ok, nikdy jsem neměl problém ani s cenou ani s potvrzením..je třeba znát svá práva a nebát se.. v jiné situaci jsou ovšem v Praze neznalí cizinci, zvyklí z "domu" na férovku....
0 0
možnosti

jacih

16. 1. 2005 10:24
Re: taxíkem jezdím
Jel si taxikem v Egypte nebo v Turecku nebo v Maroku? Tady v Praze te alespon jenom vokrade..Po Kahire te proveze trikrat ctyrikrat kolem bloku, pak Te vyhodi nekde uplne jinde, vezme si prachy a zdar..
0 0
možnosti

Michalll

15. 1. 2005 15:17
ještě, že ho rovnou neznásilnili
na zadní sedačcee, takového fešáka......to by poškodilo jeho politický profil ještě více, než že je jen okraden.....
navíc mám pocit, že v tom nejak jede na půl, nenulová tolerance ke zločinu je vždy spoluúčast.......zahraničí s tím počítá, je to na každém seriozním serveru...pražákům je to fuk, nakradou si sami jinde....my venkovani taháme auta svá.....prezident je evidentně v pohodě....parlament nezmiňuji, okrádání je jejich projekt.
0 0
možnosti

lotosovy_kvet

15. 1. 2005 13:31
Zpráva
o okradení pana Béma taxíkáři je na http://www.bbc.com" target="_blank" rel="nofollow">http://www.bbc.com světové zprávy. Jsme slavní . Anebo ?
0 0
možnosti

mura_pelesiva

15. 1. 2005 11:09
takhle na ne pane Bém_respekt!
to je maly zlo no.. diky ze pavel bém si to vychytal takovymhle zpusobem.. uz nekolikrat se mi stalo ze me taxikari prachsproste vobrali, jednou mi tam i nesikovne vypadl telefon a ve snaze dovolat se na ono cislo z uctenky, dovolal jsem se k nejakymu fotrovi co zrovna travil prijemnou chvilku na orliku se svou polovickou..(udajne) mam za to ze pani taxikari, pokud si je -jen tak- odchytite na ulici, pri startovani taxametru premacknou cudlicek a na konci vyjede jak vyssi cifra, tak i neexistujici kontakt vcetne jmena, ktere je taktez imaginarni... takze pokud chcete jet nekam taxikem, tak si vzdycky zavolejte na dispecink a nechte si ho pristavit, at sedite v hospode, nebo kdekoliv jinde a nejste uz sto, dopravit se domu lepsim zpusobem.. vzdycky dispecink!, tam je pak aspon daleko vetsi pravdepodobnost ze se neceho dopatrate protoze jizda je u nich zaznamenana. dalsi vec pak ovsem je ze ten smejd jim muze rict ze samozrejmne nic nenasel atp.. no strilet to..
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Bitva o Kolumbijskou univerzitu. Policie udeřila na zabarikádované studenty

1. května 2024  7:08,  aktualizováno  8:32

Newyorská policie vyklidila v noci na středu budovu Kolumbijské univerzity, kde se před tím...

Úprava pravidel čištění odpadních vod v EU bude mít zřejmě vliv na cenu léků

1. května 2024  8:09

Na čištění městských odpadních vod by se od roku 2045 měly podílet největší znečišťovatelé, tedy...

Role digitálních služeb České televize bude posilovat, říká její nový ředitel

1. května 2024

Jan Souček stojí od října v čele veřejnoprávní televize. V kandidátském projektu uvedl mimo jiné...

Česko si letos během oslav prvního máje připomene i dvacet let v EU

1. května 2024

Sledujeme online Začínají každoroční oslavy prvního máje. V Praze pořádají tradiční setkání strany hnutí a spolky,...