Český prezident Petr Pavel v rozhovoru pro agenturu Reuters. (12. května 2023)

Český prezident Petr Pavel v rozhovoru pro agenturu Reuters. (12. května 2023) | foto: Reuters

STALO SE DNES: Výbuch protrhl Kachovskou přehradu. Většina Čechů Pavlovi věří

  • 12
Ruské jednotky vyhodily do povětří Kachovskou přehradu, uvedla Ukrajina. Prezidentu Pavlovi podle průzkumu CVVM věří 59 procent Čechů. Omilostněný dvojnásobný vrah Jiří Kajínek havaroval a zranil dva lidi. Pražská policie ztotožnila tři ze čtyř mladíků z videí dětských gangů. Státní podnik VOP CZ z Šenova zahájí opravy tanků T-64 ukrajinské armády. Přinášíme přehled úterních zpráv.

Ukrajina oznámila, že ruské jednotky vyhodily do povětří Kachovskou přehradu na jižním toku Dněpru. Podle armády tak chtěly zabránit tomu, aby ukrajinské síly řeku překročily. Vodní elektrárna byla údajně zcela zničena a nepůjde opravit. Rusové z exploze viní ukrajinské síly.

Výbuch protrhl Kachovskou přehradu. Byli to ruští motostřelci, tvrdí Kyjev

Prezident Petr Pavel je jediným z vrcholových politiků, u kterého převyšuje mezi Čechy důvěra nad nedůvěrou. A to o hodně. Podle průzkumu společnosti CVVM mu věří 59 procent lidí, zatímco 35 procent nikoli. Hlubokou nedůvěru mají obyvatelé k politikům vládní pětikoalice. Některé vůbec neznají.

Většina Čechů věří prezidentovi Pavlovi. Ostatní politici jsou v minusu

Omilostněný dvojnásobný vrah Jiří Kajínek měl o víkendu autonehodu. V sobotu ve svém mercedesu narazil do škodovky. V té jeli manželé, které musela záchranná služba převézt do nemocnice. Utrpěli lehká zranění. Kajínkovi se nic nestalo. „Jako dobytek jsem nejel,“ popřel tvrzení známého zraněných.

Kajínek havaroval a zranil dva lidi. Jako dobytek jsem nejel, řekl

Pražská policie pokročila ve vyšetřování případu skupiny mladých útočníků. Pojala podezření, že násilí pokračuje odplatami. V pátek zveřejnila další video, kde skupinka shazuje na zem mladíka s odkazem na předchozí incident s pistolí u hlavy. Díky poznatkům od veřejnosti se tři aktéry podařilo identifikovat, policie nyní hledá posledního.

Policie ztotožnila všechny mladíky z videí dětských gangů

Státní podnik VOP CZ ze Šenova u Nového Jičína zahájí v nejbližší době opravy tanků T-64 ukrajinské armády. Tanky, které byly desítky let ve skladech, po modernizaci zamíří přímo do bojů na Ukrajině. Oznámilo to české ministerstvo obrany.

Firma z Šenova zahájí modernizaci tanků T-64. Pak poputují na Ukrajinu


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video