ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Policie ztotožnila všechny mladíky z videí dětských gangů

  • 5
Pražská policie pokročila ve vyšetřování případu skupiny mladých útočníků. Pojala podezření, že násilí pokračuje odplatami. V pátek zveřejnila další video, kde skupinka shazuje na zem mladíka s odkazem na předchozí incident s pistolí u hlavy. Díky poznatkům od veřejnosti se všechny mladíky podařilo identifikovat.

„Po zveřejnění žádosti o pomoc se ztotožněním čtyř mladíků se kriminalistům sešlo několik poznatků. Díky nim se povedlo u třech z nich zjistit, o koho se jedná. Tímto děkujeme za spolupráci,“ sdělil v úterý policejní mluvčí Jan Daněk.

Ve čtvrtek pak doplnil, že už znají i totožnost čtvrtého, po kterém rovněž pátrali.

Minulý pátek policisté zveřejnili videozáznam s názvem „Tak jsme to vyřešili my“, kde je zachycené další ze sérií napadení, tentokrát na zastávce MHD. Sedícího mladíka zde skupina shodí na zem. „Na koho míříš pistolí?“ ptá se ho poté agresor.

Tím zřejmě odkazoval na předchozí video, které se zhruba v polovině května objevilo na sociálních sítích. Na něm skupina mladých útočníků držela chlapci pistoli u hlavy. Policisté poté uvedli, že pistole je pouze dětská hračka.

Následuje záběr, kde mladík své sledující vyzývá k pokračování násilí. „To ještě neskončilo, kamaráde. Tohodle taky mlaťte, všechny mlaťte,“ říká.

Agresoři z prvního videa jsou převážně mladiství nebo nezletilí, jejich jména policisté již znají. Případ policie prověřuje jako vydírání a výtržnictví.

„Kriminalisté zjistili, že někteří další teenageři začali vyhrožovat jakousi odplatou aktérům, kteří jsou na zmiňovaných videích zachyceni jako poškození, ale i jako agresoři,“ upozornil už v květnu mluvčí Daněk.

15. května 2023


Témata: Praha, policie