Ukrajinské složky střeží místo, kde se ve městě Brovary u Kyjeva zřítila...

Ukrajinské složky střeží místo, kde se ve městě Brovary u Kyjeva zřítila helikoptéra. Na palubě vezla i ministra, který na místě zahynul. (18. ledna 2023) | foto: Reuters

STALO SE DNES: Na Ukrajině havaroval vrtulník, Sněmovna dál jedná o nedůvěře

  • 0
V Brovarech na Ukrajině havaroval vrtulník s ukrajinským ministrem vnitra. Poslanci již druhý den jednají o vyslovení nedůvěry vládě Petra Fialy. Vítězství Ruska ve válce s Ukrajinou je podle ruského prezidenta Vladimira Putina nevyhnutelné. Prezidentští kandidáti se poprvé střetli v předvolebním duelu. E.ON zveřejnil ceník pro nové zákazníky s cenou energií pod vládním stropem. Přinášíme přehled středečních událostí.

V ukrajinských Brovarech v Kyjevské oblasti se zřítil vrtulník státní záchranné služby. V důsledku katastrofy zahynulo 14 lidí, mezi nimi i ministr vnitra Denys Monastyrskyj, první náměstek ministra Jevhenij Jenin a státní tajemník Jurij Lubkovyč. Prezident Volodymyr Zelenskyj nařídil tajné službě a policii zjistit příčiny nehody.

U Kyjeva se zřítil vrtulník. Zemřelo 14 lidí včetně ukrajinského ministra

Již druhý den jedná Poslanecká sněmovna o vyslovení nedůvěry vládě. Mimořádnou schůzi vyvolalo opoziční hnutí ANO, které odmítá, že by šlo o součást prezidentské kampaně předsedy strany Andreje Babiše. Je možné, že k hlasování se poslanci ani ve středu nedostanou. Velkou část jednání zabrala vystoupení ministrů.

Z jednání o nedůvěře je fraška, zuřila opozice. Neplačte, opáčil premiér

Vítězství Ruska ve válce s Ukrajinou je podle ruského prezidenta Vladimira Putina nevyhnutelné. Prohlásil to během návštěvy továrny na výrobu zbraní v Petrohradě a vyzdvihl údajnou jednotu ruského lidu, odvahu a hrdinství ruských vojáků a práci obranného průmyslu.

Ruské vítězství na Ukrajině je nevyhnutelné, řekl Putin v Petrohradě

Kandidáti druhého kola prezidentské volby Andrej Babiš a Petr Pavel se střetli v prvním předvolebním duelu. Debata Deníku se konala online. Soupeři se přeli o vládní pomoci Čechům, Ukrajině i názorech na hranice svobody.

První debata 2. kola: Babiš a Pavel se přeli na dálku o pomoc Čechům

Německá firma E.ON zveřejnila ceníky pro nové zákazníky, na nichž je cena energií pod vládou nastaveným stropem. E.ON je jedním z největších dodavatelů energie. Situace může rozproudit soutěž mezi tuzemskými dodavateli na velkoobchodních trzích.

Výstřel v boji o zákazníky. Dodavatel energií nabídl cenu pod stropem


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video