Diskuze

K zavření škol kvůli epidemii koronaviru byl důvod, odmítl soud žalobu

Soud ve čtvrtek zamítl žalobu právničky Venduly Zahumenské, která tvrdila, že dvě opatření ministerstva zdravotnictví o uzavření škol neoprávněně zasáhla do jejích práv. Zásah spatřovala v tom, že musela v době zrušené školní docházky zajistit péči o své dvě nezletilé děti. Soud uvedl, že postup ministerstva byl vzhledem k situaci důvodný. Verdikt je pravomocný.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Je to odporné, jak tady kverulanti zpochybňují kde co, dělají po bitvě generála. Tehdy se jednalo o dny a hodiny. A oni chtějí zpětně nějaké důvodové zprávy? Odporné.. Pokud to není i součást politického boje.

0 0
možnosti
Foto

JUDr. Václava Vlka vnímám jako špičkového právníka se světovým renomé.

Překvapuje mne, že tuto kauzu vůbec přijal...

1 0
možnosti
VP

Myslím si, že si paní plete pojmy. Cílem školy je výuka a po dobu přítomnosti na výuce také pedagogicko výchovný proces. Pokud má paní představu, že škola slouží jako odkladiště dětí, tak k tomu slouží internátní školy. Samozřejmě to nebude platit stát z daní všech občanů . Neměla si děti pořizovat, když se o ně nechce sama starat.

3 0
možnosti
MM

neschopna matka se pokusila schovavat svou rodicovskou a profesionalni neschopnost za zalobu na ministerstvo

5 0
možnosti
Foto

Další absolvent/ka z Plzně?? Trapná a trapná.

5 0
možnosti
Foto

Právo vystudovala v Brně. A není trapná, je vychcaná jak mraky, taková reklama jí za spor bez valné šance na úspěch stojí.

5 0
možnosti
KW

Žaloby jsou chlebem advokátů. V tomto případě a v případech podobných je ovšem považuji za hyenismus. Vláda dělala co považovala za správné a bezprecedentní situaci zvládla výborně. Podle staleté pravdy, že kdo něco dělá, také něco pokazí, je logické, že udělala i chyby a nedorazy, ale pozitiva jasně převážila. A komentáře a důvody konkrétně O. Dostála, to tedy byla hustota. Tohoto pána bych z fleku nominoval na ředitele Zeměkoule, neboť je zcela jistě chytřejší než radio. Nicméně jeho logika mi příliš připomíná paragraf - je hodně pokroucená.

9 0
možnosti

Já se domníval, že jsou děti její ne ministerstva zdravotnictví ...

4 0
možnosti
ŠF

Toto jsou věci, které ovládají i maturanti na odborných školách pedagogického, zdravotnického, potravinářského, zemědělského nebo dopravního zaměření. U maturity se běžně mohou setkat s otázkami na epidemiologická, veterinární nebo rostlinolékařská opatření, karantény, zákazy dovozu a vývozu, a pod.

3 0
možnosti
MS

Zajistit péči o děti, je snad povinnost a ne právo.

2 0
možnosti
AM

A28l23e19x 61M54a42c39h

7. 5. 2020 20:18

Je to povinnost, při které máte právo na řadu věcí, třeba školní docházku zdarma.

0 7
možnosti

Co to je za právničku, která si bere advokáta? To si tak nevěří ? :D

4 4
možnosti
OU