Diskuze

U školáků narůstá obliba energetických nápojů a e-cigaret, ukazuje studie

S alkoholem, cigaretami a marihuanou mladí školáci tolik neexperimentují. Stále více holdují vapingu a energetickým nápojům, jejichž obliba se za čtyři roky zdvojnásobila, vyplývá z výsledků studie HBSC zaměřené na rizikové chování dětí ve věku 11-15 let.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LTN

Kdyz jsem byl malej tak mi rodice rikali, ze energy napoje, kofola a coca-cola jsou od 18. Vzdy jsem touzil si vyzkouset redbull, ale strach mi to samozrejme nedovolil

0 0
možnosti
DH

rodiče Vám sprostě lhali

0 0
možnosti
JB

Takže už i klesla obliba chlastu a normálních cigaret.

Pozitivní zpráva.

0 0
možnosti
JS

J50a28n 64S49l34a34n89i91n49a

21. 3. 2024 20:11

Vypuzení prodejních automatů ze škol asi nebylo účinné řešení. Kdyby tam zůstaly, mohl se částečně jejich obsah korigovat. No a e-cigarety mají u mladých větší oblibu než za let mého mládí cigarety klasické a to byl nekuřák spíše výjimkou.

0 0
možnosti
MV

Je každého vec co pije. Stat tu neni od toho, aby mi narizoval co mam jist, pit, cim jezdit, cim topit.

0 1
možnosti
JB

Stát je jiný název pro uskupení lidí, kteří se domluvili, že si rozdělí práci a stanová pravidla, a s tím ježděním a pálením nemáte úplně pravdu, protože to ovlivňuje i ostatní.

0 0
možnosti

A40d31a73m 85Ž38í23d61e44k

21. 3. 2024 16:39

celkem casto se vyskytuji na stavbach po republice, a z toho co vidim ze piji cesti pubertalni a postpubertalni delnici mi nekdy jde hlava kolem.

Nejaka mineralka se vidi malokdy, v 90% tito mladi delnici piji jen energetaky a to v neklika kusech denne - v mnozstvi rovnajici se dennimu pitnemu rezimu.

Osobne si opravdu myslim, ze je spatne ze tihle kluci pracuji (dobrovolne) tyden, deset dni od rana do vecera a pak maji par dnu volna. Takove tempo proste nejde bezne vydrzet.

Tohle je nasledek agenturniho zamestnavani, a casem se zacnou ukazovat nasledky.

1 0
možnosti
JB

No vidíte, já zas neviděl staré dělníky na stavbách jíst něco jiného než vaničku s vlašákem a rohlíky, případně bagetu, snad ještě nikdy.

Asi je to s tou prací.

0 0
možnosti
MH

Je třeba doplnit, že vaping je o 95-98% méně škodlivý než klasické cigarety.

3 2
možnosti
TB

Takové detaily nikoho nezajímají. Státu jde jen o to, aby mu na tom neutekly peníze, i za tu cenu, že radši přivede lidi zpátky ke klasickým smradlavkám.

0 0
možnosti
PP

...o tom se ale už el píše dlouho ne? novináři idnes se probrali?

1 0
možnosti
DH

spíš potřebují připravit půdu pro Babiše

0 0
možnosti

Co lidi (a deti) na tech energitakach vidi? Ja vypiju tak dva za rok

2 0
možnosti
MV

Pomahaji pri unave. Ja je piji pravidelně. Podstatne zvysuji pracovní vykon.

0 0
možnosti
JK

J65o85s61e70f 22K61r61a83l

21. 3. 2024 13:13

V supermarketu bezne vidim rodinu, male deti a na pasu energitaky a nevypada to,ze by to bylo pro ty dospele. Ja si o tom doma s detmi povidam, nezakazujim to, kdyz by si to chtely dat jejich vec. Zakaz problem nevyresi.

6 0
možnosti
TB

Obávám se, aby na základě tohoto vláda nezakázala elektronické cigarety pro všechny včetně dospělých (ty klasické jsou totiž přece vyzkoušené a mají tradici). Nebylo by to první podobně nesmyslné opatření jak této vlády, tak ohledně e-cigaret po světě.

2 2
možnosti
LM

od 18 si pichej treba do zily,kdyz nebude obtezovat zlodejinou a zdravotni system

1 7
možnosti