Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Studentům se nedivím, taky bych ve škole ChatGPT používal, říká šéf AI startupu

Umělá inteligence (AI) by mohla pomoci studentům i učitelům, firmy na ni ale podle posledních průzkumů připravené nejsou. „Lidé jsou pořád jen lidé,“ říká v rozhovoru pro iDNES.cz Jan Sládek, zakladatel jednoho z prvních startupů, který je postaven na ChatGPT. Studentské práce se podle něj bez jazykových modelů za chvíli neobejdou, studenti by ale měli pomoc AI přiznávat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

ChatGPT perfektně hledá syntaktické chyby. Místo hlášení, že mi chybí závorka, to je zpravidla schopné uhodnout, kde ta závorka chybí. Nebo člověk zjistí, že napsal něco jiného, než chtěl.

Ve školství to snad odstraní zvyk některých škol zadávat na konci každé hodiny napsat o něčem esej (na technických školách se to naštěstí nikdy nedělalo).

0 0
možnosti
Foto

Úroveň znalostí našich studentů je nízká. S tímto nástrojem budou ještě hloupější. Dcera je absolventkou špičkové francouzské univerzity Sciences Po Sciences Po

( podrobnosti vám najde strejda Google ). Tam UI zakázali pod hrozbou okamžitého vyloučení ze studia a s vyučujícími je okamžitě rozvázán pracovní poměr. Myslíte si, že nevědí co dělají a nebo nechtějí mít ze svých absolventů stádo ovcí, kteří budou umět klikat na klávesnici a jejich schopnost vlastního myšlení se jaksi vytratí.

2 0
možnosti
AP

Myslím, že se toho spíš jen bojí. Proti AI nelze bojovat, ta se dřív nebo později prosadí. A sám si myslím, že její důsledek bude úplně opačný než se tvrdí a než asi naznačujete. Efektivně ji totiž využít budou umět jen opravdu chytří lidé s adekvátním vzděláním, ti ostatní propadnou sítem.

1 2
možnosti
TK

Ten člověk je mimo. Učení je také o cílevědomosti a tvrdé práci. On tady obhajuje princip lenosti a nechání zodpovědnosti na SW potažmo HW. Není se co divit, když ani nedostudoval s trapnou výmluvou. AI nikdy učitele nemůže nahradit, protože učitel vás nutí přemýšlet a reagovat nepředvídatelně, kdežto stroj bez emocí, který jen někdo naplnil informacemi, reaguje pouze na základě logiky.😉

8 0
možnosti
AP

Tvrdá práce musí být efektivní. Udřít k smrti se umí každý blb, ale to k něčemu bylo, to už není tak úplně jednoduché. Jenže školy leckdy zadávají jen tu práci a nestarají se o její efektivitu. A o tom byl článek

4 2
možnosti
AP

Děkuji za rozumné názory Snad se pomalu vytrácí ta touha některých učitelů a mnohých rodičů učit ve školách zbytečnosti nazpaměť a považovat je za vzdělání Doufám, že AI tomu nekompromisně pomůže. Stejně jako kalkulačky odbouraly zkoušení z numerických výpočtů na čas, tak AI ukončí éru šprtání náhodně vybraných údajů na známky.

5 7
možnosti
Foto

Výsledek je ten ( manželka učila na střední škole), že absolventi základní školy velkou násobilku ( mnozí i malou ) neumí a trojčlenku nespočívá vůbec nikdo.

3 0
možnosti
PD

Snůška žvástů. Když někdo prohlásí, že něco "je o lidech", zpozorněl bych. Slova šéfa AI startupu "Já jsem to přes noc zapomněl... (a tím pádem) je to zbytečné" hovoří za vše.

4 5
možnosti
AP

Zatímco Vy si to stále pamatujete

3 2
možnosti
Foto

Už si nedovedu představit, že bych parafrázoval odborné texty „ručně“. AI mi neskutečně ulehčila práci při psaní seminárek, kdy bylo na mně jen hledání zdrojů, o zpracování se postaral právě ChatGPT. Jen je potom potřeba výstupy trochu poupravit, aby fungovaly jako celek. To ještě úplně dobře neumí.

1 1
možnosti
LF

"Já to tedy po té biflovací noci druhý den všechno zapomněl, přínos je za mě tedy nulový. Každý vzdělávací systém by nás měl připravit na svět, ze školy bychom měli vyjít a umět číst, psát a počítat nebo znát historické kontexty a podobně."

Jak si odporoval hned v následující větě. Navíc přínos není nulový, ono "biflování" trénuje mozek.

4 3
možnosti
AP

A když se budete bít kladívkem do hlavy tak to trénuje odolnost proti bolesti. Kde se proboha pořád bere tenhle mém s trénigem mozku?

3 3
možnosti

Školství musí okamžitě reagovat na budoucí výzvy.

1 1
možnosti
PM

Tu blbost co pise blbosti?

Leda že by vystup pak studentovi zase hodnotila po sobě tahle blbost.

2 4
možnosti
AP

Udělejte si takový test. Vezměte zadání písemky ze skoro libovolného předmětu ze základní školy a dejte to současné, byť nedokonalé AI. Dostane z té písemky jedničku A to je přesně to co by se nemělo dělat na základních školách. Děti se mají učit něco fajnovějšího než marně soutěžit se strojem.

5 1
možnosti
JZ

Bohužel je řada studentů, kterým nějaký ChatGPT nijak nepomůže. Pokud nedokážete ani zformulovat zadání a nechápete slova, symboly, a gramatické struktury použité v odpovědi, tak vám je nějaká umělá inteligence k výkalu

5 0
možnosti
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Firmy už nechtějí brát brigádníky. Kvůli změnám v zákonech se to nevyplácí

3. června 2024

Premium Počet firem, které hledají brigádníky na sezonní práce nebo na záskok za zaměstnance na dovolené,...

V debatách se mi daří, říká Nerudová a hájí migrační pakt: Solidarita je základ

3. června 2024

Za minimum považujeme čtyři mandáty. Takové ambice představila ekonomka a neúspěšná kandidátka na...

ANALÝZA: Prokličkuje se Izrael k mírové dohodě? Ukáže se, kdo to myslí vážně

3. června 2024

Premium (Od spolupracovnice MF ­DNES v Izraeli) Válka trvající osm měsíců vyvolává napětí jak uvnitř izraelské společnosti, tak na mezinárodní...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA
Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA

Už jste slyšeli o nové pokračovací mléčné výživě BEBA SUPREMEpro 2 určené dětem od ukončeného 6. měsíce? Nyní můžete tuto nejdokonalejší recepturu...