Rottrová dala před politikou přednost zpěvu.

Rottrová dala před politikou přednost zpěvu. | foto: Jaroslav Ožana, MF DNES

Rottrová odmítla nabídku lidovců

  • 55
Námluvy lidovců s Marií Rottrovou zkrachovaly. Přes Vánoce se zpěvačka rozhodla, že nabídku, aby letos na podzim za KDU-ČSL kandidovala v Ostravě do Senátu, nakonec nepřijme a bude se dál věnovat hudbě.

"Před Vánocemi mi vyšla deska, která má úspěch, a o moje koncerty je zájem. Budu proto dál zpívat a do politiky zatím nevstoupím," řekla včera MF DNES Rottrová, která o svém rozhodnutí informovala už i vedení křesťanských demokratů.

Ještě začátkem prosince, když vydala výběrové album svých starších hitů Všechno nejlepší 2, Rottrová říkala, že by se jí politické angažmá docela líbilo a že "hudební ambice má již za sebou".

Předseda KDU-ČSL Miroslav Kalousek potvrdil, že o rozhodnutí Rottrové ví. "Zklamání není to pravé slovo, beru to na vědomí. Vztah politické strany a nezávislé osobnosti vždy vyžaduje ochotu obou spolupracovat," řekl Kalousek.

Lidovcům tak pro letošní volby zatím zůstávají dvě nestranické tváře, které nasadí jako lídry při volbách do Sněmovny. Bývalý fotbalový reprezentant, dnes trenér František Straka povede kandidátku na Karlovarsku, šéf Hospodářské komory Jaromír Drábek na Liberecku.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video