Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

1. 5.
10:37

Za dozoru asi 15 přihlížejících policistů došlo k menší hádce mezi příznivci KSČM a aktivisty s vlajkami EU, NATO a USA.

  • Za dozoru asi 15 přihlížejících policistů došlo k menší hádce mezi příznivci...

    Za dozoru asi 15 přihlížejících policistů došlo k menší hádce mezi příznivci KSČM a aktivisty s vlajkami EU, NATO a USA. (1. května 2024) / Autor: Josef Dyntr, iDNES.cz

1. 5.
10:31

Sociální demokraté si připomněli svátek práce i vstup Česka do Evropské unie dnes dopoledne v Praze na Střeleckém ostrově. Problémem současnosti je nejistota, řekl shromážděným lídr evropské kandidátky SOCDEM Lubomír Zaorálek.

1. 5.
10:27

Ke slovu se dostala i kandidátka hnutí Stačilo! na 12. místě Petra Prokšanová. ,,Hanba Fialovi, hanba Jurečkovi a všem dalším poskokům,“ prohlásila socioložka za hlasitého potlesku a podpory přihlížejících

1. 5.
10:12

Na Střeleckém ostrově se sešlo přibližně 200 zastánců Evropské unie a NATO s vlajkami.

1. 5.
10:12

Akci právě zahájila Marta Semelová, k sobě zve kandidáty do Evropského parlamentu a členy krajského výboru, také příslušníky Komunistického svazu mládeže.

  • Marta Semelová na oslavách prvního máje (1. května 2024)

    Marta Semelová na oslavách prvního máje (1. května 2024) / Autor: Radek Vebr, MAFRA

1. 5.
10:01

V rámci akce komunistů pořadatelé rozdávají letáky, noviny, ale i petici proti korespondenční volbě u stánku. Kromě ohlášených hostů, tedy kandidátů do evropského parlamentu za koalici Stačilo!, dorazili i předsedkyně krajského výboru Marta Semelová nebo bývalý poslanec za KSČM Jiří Dolejš.

1. 5.
09:58

Největší nespokojenost s členstvím ČR v EU byla při migrační krizi v roce 2016, uvedl STEM. Spokojenost byla nejvyšší při českém předsednictví 2009.

1. 5.
09:57

Na Střeleckém ostrově se zatím sešlo asi 150 lidí na akci pořádané KSČM. V rámci oslav členství v EU je zřízena mezizastávka mezi Národním divadlem a Újezdem s názvem Evropa.

  • V rámci oslav členství v EU je zřízena mezizastávka mezi Národním divadlem a...

    V rámci oslav členství v EU je zřízena mezizastávka mezi Národním divadlem a Újezdem s názvem Evropa. (1. května 2024) / Autor: Josef Dyntr, iDNES.cz

1. 5.
09:41

Před dvěma lety se 1. května uskutečnily také akce na podporu Ukrajiny, kterou napadlo Rusko na konci února 2022. A poklidné řečnění na mítinku KSČM tehdy poněkud oživila skupinka lidí s americkými vlajkami. Přišli se s komunisty pohádat.

Odpůrci a příznivci Ruska se hádali na prvomájovém mítinku komunistů

přečíst článek
1. 5.
09:06

Loni se na 1. máj uskutečnila mimo jiné demonstrace iniciativy Zachraňme náš stát, které se účastnily necelé dvě stovky lidí.

Prahou šly prvomájové průvody, stovky lidí demonstrovaly u památníku na Vítkově

přečíst článek
1. 5.
09:05

Mezi komodity, v jejichž vývozu v rámci EU dominujeme, se řadí papoušci, akvarijní rybky či mák. Také naši živí kapři jsou z hlediska vývozu v EU zcela dominantní, Česko se na celkovém vývozu této komodity ze zemí EU podílí téměř třemi čtvrtinami.

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

přečíst článek
1. 5.
08:52

Strakova akademie a další budovy budou dnes speciálně nasvíceny. Modrá barva symbolizuje dvacet let České republiky v Evropské unii.

1. 5.
08:39

Na Kampě se kolem jedné odpoledne sejdou zástupci ODS. Občané mají možnost potkat se s komunálními politiky i představiteli koalice Spolu.

1. 5.
08:37

V půl jedenácté vyrazí z Kampy tradiční studentský majáles. Půjde z Malé strany přes most k Nové scéně Národního divadla, dál na Karlovo a Staroměstské náměstí a kolem jedné odpoledne dorazí do Kampusu Hybernská, kde se budou konat oslavy majálesu se slavnostním vyhlášením krále či královny.

1. 5.
8:05

Prahou projde i průvod s vlajkami u příležitosti 20 let vstupu do Evropské unie.

1. 5.
8:00

Na 1. května připadá také den otevřených dveří Kramářovy vily a vlajkový průvod s chůdaři centrem Prahy od 14 hodin.

1. 5.
7:30

Euroskeptická strana Svobodní pořádá od 10 hodin setkání Pravá láska k Česku i Evropě na horní stanici petřínské lanovky.

1. 5.
7:15

U pamětní desky oslav prvního máje na pražském Střeleckém ostrově se dnes na připomínkových akcích vystřídají tři politické strany. Připomenutí svátku práce pořádá krajský výbor KSČM Praha. Svátek práce oslaví také strana Levice a Česká suverenita sociální demokracie (ČSSD).

1. 5.
07:00

Vážení čtenáři, vítáme Vás u online reportáže při příležitosti 1. května. Na tento den připadá 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie, již tradičně je také zasvěcen prvomájovým oslavám. Oběma přiležitostmi Vás provedeme.