Příklad pro českou sociální demokracii

- Čeští sociální demokraté si často brali za vzor své německé kolegy. Že jsou moderní evropskou stranou, že mají úspěchy. Teď mají Zemanovi lidé - alespoň ti ve vládě - možnost vyrovnat se německému příkladu. Tím příkladem je bývalý předseda SPD a ministr financí Oskar Lafontaine.

Lafontaine ve čtvrtek odstoupil z vládních i stranických funkcí. O tom, proč to udělal, tři dny mlčel, ale v neděli promluvil: "Byli jsme špatný tým," přiznal. "Bez dobré práce celého týmu nelze dobře spolupracovat. Při společné práci musí každý dělat svou věc, a přitom sledovat, co dělají druzí," dodal.
Jak podobné situaci v českých zemích!
Ministři si hrají každý na svém písečku a na společných zasedáních to pak skřípe. Že se Grégr neshodne s Mertlíkem, Grulich s Rychetským  nebo Lánský se Svobodou, se dá přečíst skoro z každého jejich veřejného vystoupení.
Socialistický kabinet prostě také není dobrý tým. Teď jen aby to někdo z ministrů přiznal a napodobil Lafontaina.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video