Pražský primátor je opět na dovolené | foto: Michal Šula, MF DNES

Pražský primátor zmizel, nikdo neví kam

  • 65
Kdyby se na pražském magistrátu soutěžilo ve hře na schovávanou, s přehledem by ji vyhrál primátor Pavel Bém. Letos již podruhé odjel na dovolenou, ale nikomu neřekl kam. Šéf více než milionové metropole si pro své kolegy přichystal překvapení.

Stejný scénář přitom již předvedl letos v květnu, kdy měl mimo jiné předávat medaile válečným veteránům při oslavách šedesátého výročí konce 2. světové války. - více zde

Přesto se primátor od květnové události v jednom poučil. Zatímco tehdy se o jeho nepřítomnosti dozvěděli jeho kolegové z rady až náhodou, když nepřišel na jejich pravidelné setkání, nyní si volno předem nahlásil.

"Pan primátor jel na dovolenou s rodinou. Žena a děti ho přemluvily, že musí také někam jet s nimi," řekl náměstek primátora Jan Bürgermeister. Dodal, že ho nezajímá, kam odjel.

"Ve čtvrtek mě v zastupování primátora vystřídá náměstek Hulinský," řekl Bürgermeister. Ten by pak měl primátora nahradit až do 18. srpna.

Na otázku, kam odjel primátor, však nedokázal odpovědět ani nikdo jiný z magistrátu, Ředitelka primátorovy kanceláře Lucie Čadilová jen uvedla, že primátor není v úřadě. "Nějak není v dosahu," řekla bez dalších podrobností.

Podle informací MF DNES je primátor prvních sedm dnů dovolené v Tibetu. Některé zdroje naznačují, že cestu mu měla organizovat přímo čínská ambasáda.

Z této dovolené se má Bém s rodinou vrátit zhruba ve středu. Pak však odjede znovu. Kam, to už nikdo netuší. "Zcela určitě však nejede nikam se svou partou," řekl zdroj z radnice.

Narážel tím na skupinu lidí, se kterou letos zdolal primátor podle svých slov nejvyšší vrchol Austrálie a Oceánie.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video