Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Potíží s Romy v Plzni nepřibylo, je to umělá panika, tvrdí antropolog

Extremisté, kteří v sobotu prošli Plzní, nereagovali na nic, co by se v poslední době ve městě dělo. Problém, na který chtějí neonacisté upozornit, je uměle vytvořený, tvrdí Ladislav Toušek z Katedry antropologie Západočeské univerzity.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DN

no,tak rodinka Toušekovic je na vsi a okolí slavná. Synáček se dostal do novin.Ládík do dobře vydedukoval. Napsat fakta by si mohl tak do šuplíku,ovšem trocha politicky korektního multikulti a "pět minut slávy" jako vyšitý.R^;-D

0 0
možnosti
ON

O85t67t84o 78N26o23v16a53k

31. 8. 2013 13:13

No a stat a extremiste by si mohli podat ruce, oba tabory jsou rasisticka sebranka. V Ustave si odporuji 2 clanky, jeden, ze vsichni jsme si rovni a druhy, ktery hovori o nejakych mensinach a etnickych skupinach, to ja neuznavam, rikam, ze vsichni jsme stejni obcane a vsichni maji mit stejny metr.

Dale ruzne rasove zakony, pripadam si jak za Mnichova a kvetouci etnobusiness, ktery zivi kupu dalsich prazitu, tedy dlasi rasisticke organizace, ktere tvrdi, ze na zaklade rasy ci etnicke prislusnosti maji mit ti ci oni rozdilne prava a jedni zadne povinnosti a jini temer vsechny a jeste to jsou pod pohruzkou nasili ze strany statu nuceni TRPET.

Jsem rad, ze mi rodice ziji na vesnici, kde maji klid, zadne cikany a kazdy cikan je z tama vyhnan, tim ze tam zadny nebydli, nemaji tam co delat, stejne tam jen kradli, cumi lidem do dvoru, travi psy a kdyz je zavcas nevyzenete, tak se lidem zacnou vloupavat do domu, coz se i stalo, ale jen jednou, ted uz je vyhodi, jen tam zastavi ... takze tam zadne problemy s cikany skutecne nejsou, uz se tam boji.

2 0
možnosti
ON

O26t88t44o 75N90o10v80a68k

31. 8. 2013 13:06

No a jeste k historii: cikani byly vzdy problem, vsude a za vsech okolnosti, vyhnali je z Indie, v Rumunsku z nich hrabe Drakula udelal otroky, Karel IV je naridil hubit jako skodnou zver. Rakousko Uhersko je tak dlouho vyhostovalo, az jim museli sekat usi a kdyz jej znova odsoudili za kradeze, tak putovali do pracovnich taboru, melo se zato, ze kleptomanie a paraziticky zpusob zivota se leci PRACI.

A Jan Hus udajne rekl:

„Cikáni jsou plémě nečisté, mravů hanebných, práce se štítící, druh druha okrádající a Boha neuznávající.“

Tohle se sice nevi na 100%, ale i Dalimilova kronika a jine pisemnosti mluvi podobne, takze je to mozne, tahle veta se totiz objevuje v mnoha kronikach a pisemnostech v ruznych podobach.

No a ja tvrdim, ze od tech dob se nic nezmenilo, jen to jeste zdokonalili.

1 0
možnosti
ON

O70t59t55o 18N63o39v40a29k

31. 8. 2013 12:59

Situace s cikany je samozrejme kazdym rokem horsi, nebot jich neustale pribyva a temer vsichni parazituji na statu, tedy jednoho krasneho dne, tento stat nebude mit silu to ufinancovat, bud jich vetsina nastane pogrom, cikani veri, ze tahle zeme je jejich a rozhodne pokud s tim neco neudelame, necekaji nas svetle zitrky, napr. KOSOVO je hezky priklad.

Na vine je ale stat, nema jim platit davky za decka a nezletile matky. Dalsi problem je socialni politika statu, stat rika, ze mam zit jakoz zebrak a vse si sporit, to ze platim podle prijmu jej nezajima, az budu nadne, tak mi rekne, ze jsem si pred 2 lety zil nadpomery a nedostanu NIC, ze mam vse prodat, pak mi ale dalsi 2 roky nic neda, neb se mi to pricte do prijmu a pokud to preziji, tak pak mozna neco dostanu. Tomu rikam socialni spravedlnost jak noha, ti co nic neplati dostanou klidne 60.000 (vcetne toho, co za ne zaplati stat) pry je prumer na jednu cikanskou rodinu (deti, nezletile matky, stare, vcetne najmu a energii 45.000 kc/ mesic ... nekdy vice, nekdy mene, mam to z jednoho magistratu, takze cisla realna)  a ti co si na pojisteni odvedou miliony, pak nedostanou nic.

Kamarad, co ma  5 deti zadal pridavky, ne socialni, pridavky, nejakych 1.800 kc a nedostal nic, pry to o par stovek presvih, no ne ze by mu tech par stovek odecetli, nedostane nic ... a takhle si nas stat predstavuje podporu rodin, vydaje jim nevzrotli kvuli tomu, ze vic spotrebovavaji, ale proto, ze vse zdrazilo a ze musi platit popelnice na osobu a ne to, co vyvezou.

takze ten kdo vychovava budouci pracovite obcany nedostane nic a ten kdo vychovava parazity dostane od nas vsech nadherny prijem, ktery zde ani 70% nema ... no se jim ani nedivim, ze nepracuji, kdyz by jejich prijem klesl na 1/3 ... a jeste se EU boji, ze by jim tam zdrhli, tak sikanuje NAS.

1 0
možnosti
MK

mladý muž by si měl kromě antropologie a rétoriky přečíst také něco o řešení problémů. Málo závažné problémy totiž mají 2 možné vývoje. Ten 1. je celkem standardní vyhnití, kdy si drobné patálie prostě přestaneme všímat. 2., a to je tento případ, je stav, kdy odkládání řešení, přestože nedochází fakticky ke zhoršování, zvyšuje naléhavost problému. Typicky když vám někdo bude dělat binec ve městě, tak 3 dny trvání nějakého festivalu asi relativně klidně přežijete, ale kdyby to měl být měsíc, nebo na pořád, tak budete každý den naštvanější.

1 0
možnosti
ŠK

K sestěhovávání těch, o nichž nevím, jak je mám bez ztrát dukátů označit, do ubytoven, na kterých vydělávají jejich majitelé od státu za předražené nájmy, nedochází proto, že oni výše zmínění zde najednou vznikli ze vzduchoprázdna, bez bydlení a bez prostředků. Oni vždycky někde bydleli, ale nedivím se příliš žádnému majiteli nemovitosti, že si po vybydlení bytů a celých domů, do svého nechce nastěhovat někoho podobného.

2 0
možnosti
JV

Ano, je to pravda. Byť se chlubíme sociální sítí tak ta je nastavena tak, že nemotivuje k hledání práce, nemotivuje k zvýšení vzdělání. Motivuje jenom k tomu, jak oblnout systém a brát co nejvíc. K tomu nefunkční policie, která neumí odhalit výtržníky a zloděje, nefunkční systém, který by dokázal potrestat drobnou kriminalitu, výtržnosti a porušování základních pravidel hygieny a soužití. Proto se obyvatelé bytových domů obávají nastěhování takové rodiny do jejich sousedství, proto nejsou sociální byty, proto vznikají ghetta, proto má spousty politiků a jejich příbuzných vynikající byznys. Je třeba změnit řadu zákonů počínaje zákony a normami v ubytování, přes zákony o veřejném pořádku, policii, až po zákony ve školství a  o sociální potřebnosti. To by ovšem politici museli mít jiné zájmy, než jak nejrychleji a co nejvíce naplnit krabice od vína.

3 0
možnosti
AA

S cikánama byly potíže odjakživa.

3 0
možnosti
DG

I toto má vysokoškolský diplom.

3 1
možnosti
ON

O74t93t77o 92N95o10v46a96k

31. 8. 2013 13:22

No ale tahle VS nema cenu ani prumky, nebo dokonce matematicke zakladky ;-) [>-]

0 0
možnosti
JH

Kriste Pane,co je to za člověka?

4 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb zápolí v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  9:13

Přímý přenos Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která je...

Byl na vozíku, po výměně kyčlí běhá, trénuje na maraton. Pomáhá mu konopí

26. dubna 2024  8:58

Jakub Kryšpín pracoval, dálkově studoval vysokou školu, měl plány do budoucna. Ty ale v roce 2006...

Z mrazu konečně do tepla. Už dnes bude 17 stupňů, o víkendu i přes 20

26. dubna 2024  8:21

Chlad a mráz zřejmě končí. Meteorologové avizují už na pátek teploty přes patnáct stupňů, o víkendu...

Ukrajinci dočasně stahují tanky Abrams. Jsou zranitelné při nasazení dronů

26. dubna 2024  8:01

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!