ilustrační snímek | foto: Jan Pešek, MF DNES

Po slunečném víkendu se přechodně zatáhne, teploty tento týden kolem 10 stupňů

  • 5
Slunečné počasí posledních dnů postupně přejde v oblačnou oblohu. Teploty ale budou tento týden vysoké, a to až 15 stupňů. V úterý se k zvětšené oblačnosti přidá déšť, v horských polohách bude sněžit. Od čtvrtka ale opět můžeme čekat slunečno. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Slunečné počasí, které jsme zažili o víkendu, postupně skončí, uvedl Martin Tomáš z ČHMÚ. Na konci týdne se vrátí také noční mrazy. Denní maximální teploty pak budou i v nejteplejších oblastech pod 10 °C.

V pondělí začne od jihozápadu místy přechodně přibývat oblačnosti. Zejména na severozápadě lze čekat slabý déšť, v oblastech nad 1 000 metrů i sněžení. Nejvyšší teploty budou mezi 9 až 13 °C, při déletrvajícím slunečním svitu až 15 °C.

Více na Počasí iDNES.cz

V noci na úterý pak bude zpočátku jasno až polojasno, při zvýšené oblačnosti lze ale očekávat ojediněle slabý déšť, ve vyšších polohách sníh. „Během noci od jihozápadu přibývání oblačnosti a v Čechách ojediněle tvorba mlh, i mrznoucích,“ uvedl Tomáš. Nejnižší teploty budou v rozmezí dvou stupňů nad nulou a dvou stupňů pod nulou. 

Zataženo a oblačno bude také v úterý. Ráno lze ale ještě očekávat polojasno. Odpoledne a večer se na většině území objeví déšť, později ve vyšších polohách i déšť se sněhem nebo sněžení.  Podobně jako v pondělí dosáhnou nejvyšší teploty 9 až 13 °C, na slunci může být až 15 stupňů Celsia. 

Středa bude stejně jako předchozí dva dny zatažená, objeví se déšť a v oblastech nad 900 metrů i sněžení.  Od severozápadu ale postupně začne srážek i oblačnosti ubývat. Nejvyšší denní teploty se opět budou držet kolem deseti stupňů Celsia. 

„Ve čtvrtek očekáváme jasno až polojasno, přes den místy přechodně až oblačno,“ uvedl meteorolog z ČHMÚ. Podle předpovědi se ojediněle můžou objevit mlhy. Nejnižší noční teploty  se budou pohybovat mezi +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty pak budou kopírovat dny předchozí, dosáhnou 9 až 13 °C. Na severovýchodě bude chladněji, kolem 8 °C. 

Na konci týdne se ale opět začne vyjasňovat. V pátek už lze podle předpovědi očekávat jasno až polojasno, teploty v noci budou ale nižší. Můžou dosáhnout až čtyř stupňů pod nulou, na severu a severovýchodě kolem -6 °C. Slunečný den pak bude chladnější, než dny předchozí. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 6 a 10 °C.

Vyhlídka na nadcházející víkend slibuje jasno až polojasno. V noci ale budou mrazy, nejnižší noční teploty dosáhnou -2 až -6 °C, při uklidnění větru až kolem 8 °C. Lehce se ochladí také přes den, teploty dosáhnou 3 až 8 °C.

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video