Mirek Topolánek dostal při volbě 68 hlasů, Pavel Bém pouze čtyřicet

Mirek Topolánek dostal při volbě 68 hlasů, Pavel Bém pouze čtyřicet | foto: ČTK

Plzeňská ODS podpořila Topolánka, postavil se za něj i ministr Pospíšil

  • 41
Regionální sdružení ODS v Plzeňském kraji, které dnes zasedá v plzeňském Parkohotelu, podpořilo před kongresem občanských demokratů nynějšího předsedu premiéra Mirka Topolánka.

Při volbě kandidátů na šéfa strany dostal Topolánek 68 hlasů, zatímco Pavel Bém pouze 40. Informoval o tom poslanec ODS Jiří Papež.

Pro Topolánka hlasoval i krajský šéf ODS ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. "Je potřeba, aby vláda dokončila reformy, a myslím, že by nebylo dobré, kdyby premiér a předseda strany nebyla táž osoba," prohlásil Pospíšil.

Ten se domnívá, že více než čtyřicítka delegátů kongresu z Plzeňského kraje by měla rozhodnutí regionálního sněmu respektovat.

"Pokládám za důležité, že se jedná o verdikt, který vznikl na základě tajného hlasování. Domnívám se, že by zástupci ODS z regionu měli podle toho hlasovat při volbě na kongresu," uvedl Pospíšil.

Topolánka v kraji už před časem podpořila oblastní sdružení ODS na Rokycansku, Tachovsku a Klatovsku.

Béma podporuje asi desítka pražských oblastních sněmu a dvě středočeská sdružení, Topolánek má podporu u více než dvou desítek okresů.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video