Jiří Paroubek

Jiří Paroubek - Jiří Paroubek | foto: David Port, MF DNES

Paroubek: Zpráva o rizicích je tři týdny stará

  • 830
Rozhodnutí o zpřísnění protiteroristických opatření v Praze se stalo předmětem dalšího sporu mezi Jiřím Paroubkem a Mirkem Topolánkem. Šéf ČSSD řekl, že zpráva o teroristické hrozbě je tři týdny stará. Nevidí proto důvod, proč s ní Topolánkův kabinet dnes v noci vystoupil.

Topolánek se proti Paroubkovu tvrzení ostře ohradil a naznačil, že situace se od té doby změnila.

"Jiří Paroubek se chová jako vždycky - to jest velice nezodpovědně, protože základní informaci jsme dostali před třemi týdny. Nicméně ty informace byly běžného zpravodajského charakteru. Teprve informace včera večer vedly k tomu, že bezpečnostní složky požádaly o jednání vlády," řekl premiér na tiskové konferenci.

Paroubek řekl, že nechápe důvod, proč o věci vláda neinformovala už na svém středečním zasedání. "Nejsem si jist a nevím, jestli se něco změnilo. Nechtěl bych ale, aby zapadla kauza údajných odposlechů," uvedl Paroubek v narážce na aféru, kterou ve středu odstartoval výrok ministra vnitra Ivana Langera.

Paroubek řekl, že snahu menšinového kabinetu ODS v boji s terorismem nicméně podporuje.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video