Jiří Paroubek

Jiří Paroubek - Jiří Paroubek, 21. dubna 2005. | foto: Michal Sváček, MF DNES

Paroubek sbírá politické body

  • 2
Jiří Paroubek má spočteno, že se preference ČSSD pohybují pod hranicí ostudy. Hlavním cílem tedy bude uklidit po Grossovi co se dá a doklopýtat do řádných voleb.

Pokud mezi vnitrostranickými tahanicemi zbude čas, věnuje ho vláda na populistickou bytovou, sociální a daňovou politiku. Tedy klasické předvolební kapesné voličům a líbivá slova.

Paroubek si zároveň správně uvědomuje, že politicky bodovat nelze bez médií. Ta ovšem nejsou po Grossově exhibici ČSSD nijak nakloněna. Proto přišel s ryze „demokratickým“ návrhem na změnu tiskového zákona, jež by více chránila občana-politika. Rád by se také sešel se členy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, aby s nimi probral budoucnost nepohodlných pořadů (Bez obalu) České televize.

Svou troškou také přispěl k další relativizaci komunismu a legitimizaci KSČM, když prohlásil, že je ODS mnohem nebezpečnější než rudí soudruzi. V tomto směru si bude notovat s Grebeníčkem, s nímž si prý dovede představit spolupráci na vládní úrovni.

Kolik politických bodů už Jiří Paroubek za pár dnů nasbíral? Hodně. Bohužel je před nimi znamínko mínus.

Názor čtenáře byl redakčně upraven.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video